'Hij is een spons!' Rico Verhoeven over interim zwaargewicht kampioen Nieuws
Nieuws

'Hij is een spons!' Rico Verhoeven over interim zwaargewicht kampioen

'Hij is een spons!' Rico Verhoeven over interim zwaargewicht kampioen

Rico Verhoeven, de heersende GLORY-zwaargewicht kampioen, staat bekend om zijn ongeëvenaarde prestaties in de kickbokswereld. Met een ongeslagen reeks die bijna een decennium overspant, heeft Verhoeven zich gevestigd als een van de grootste kickboksers aller tijden.

Hoewel kickboksen altijd zijn primaire focus is geweest, staat hij altijd open voor trainingen met vechters uit andere sporten, zoals boksen of MMA. Dit omvat regelmatige sparingsessies met de huidige UFC interim-zwaargewicht titelhouder Tom Aspinall.

Evolutie van Tom Aspinall

Aspinall heeft zich bewezen als een van de meest veelzijdige vechters in de zwaargewicht divisie, maar het is zijn verbeterde stoten die meer dan een paar tegenstanders, waaronder Sergei Pavlovich, heeft verrast. Verhoeven vertelt dat hij al enkele jaren met Aspinall werkt en altijd onder de indruk is geweest van de evolutie in Aspinall's stootarsenaal. "Het is geweldig," zei Verhoeven. "Tom is een geweldige kerel en zo toegewijd. Het is leuk tijdens de training, ook al sparren we en doen we dit en dat, maar het is leuk. Wij zijn gewoon twee gemotiveerde jongens die doen waar ze van houden."

Verschillende werelden, dezelfde doelen

Hoewel de regels voor stoten in kickboksen aanzienlijk verschillen van die in MMA, van de grootte van de handschoenen tot bepaalde technieken zoals ellebogen die niet beschikbaar zijn voor kickboksers, zegt Verhoeven dat juist die verschillen Aspinall tot een ideale trainingspartner maken. Verhoeven prijst Aspinall ook voor zijn altijd leergierige houding en het vermogen om nieuwe trucs voor zijn MMA-gevechten op te nemen. "De groei die Tom de afgelopen jaren heeft doorgemaakt is geweldig," zei Verhoeven. "Hij is als een spons. Hij probeert zoveel mogelijk informatie uit me te halen. Hij blijft maar beter worden."

Wederzijdse Groei

Omdat Aspinall met een benadering komt die niet typisch is voor de kickboksring, belooft Verhoeven dat hij tijdens elke trainingssessie ook iets nieuws leert. "Wat hij mij brengt, is een ander niveau en een andere benadering van stand-up vechten," legde Verhoeven uit. "Hij is een MMA-vechter, dus het hele stand-up spel is anders. Voor mij is het leuk om met Tom te trainen omdat hij me op een verschillende, onorthodoxe, niet-kickbokserige manier aanvalt die me scherp houdt."

Het GLORY Zwaargewicht Grand Prix avontuur

Verhoeven werkt regelmatig samen met Aspinall voor zijn eigen aankomende gevechten, inclusief de allereerste GLORY zwaargewicht grand prix die deze zaterdag in Nederland plaatsvindt. Dit eenmalige, acht-man toernooi is ongekend voor GLORY, maar grijpt terug op de geschiedenis van promoties zoals K-1. Verhoeven hoopt zijn naam naast de legendarische namen in de kickboksgeschiedenis te graveren, ook al geeft hij toe dat er enige nervositeit is over het concurreren in dit formaat.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws