Haat en racisme overschaduwt rivaliteit Ben Saddik vs Verhoeven na GelreDome incident Nieuws
Nieuws

Haat en racisme overschaduwt rivaliteit Ben Saddik vs Verhoeven na GelreDome incident

Haat en racisme overschaduwt rivaliteit Ben Saddik vs Verhoeven na GelreDome incident

Jamal Ben Saddik zorgde gisteren voor flink wat ophef tijdens de Glory Grand Prix in het GelreDome, eerst door onverwacht een ringwalk te maken met Nabil Khachab. Later in het toernooi, na klaarblijkelijk geprovoceerd te zijn, ontstond er een incident met Glory kampioen Rico Verhoeven in de ring.

Al weken was het onrustig rondom de Grand Prix en Jamal Ben Saddik. Gisteren kwam het tot een climax en was het duidelijk dat er op de achtergrond een aantal zaken moeten spelen die irritatie opwekten. Ben Saddik de toernooikampioen werd buiten gesloten van de Grand Prix maar kwam toch opdagen om een statement te maken.

Dit leidde enthousiasme tot onder de fans van de Marokkaanse topvechter, tegenstanders waren minder te spreken en zoals het vaker gaat in rivaliteit waren de meningen verdeeld. De latere escalatie in de ring leidde tot veel reacties, waaronder veel racistische uittingen.

Haters pakken kans van achter hun toetsenbord

Dat Ben Saddik richting Verhoeven trapte is natuurlijk niet goed te praten, maar het uitlokken van de Marokkaanse atleet evenmin, wat te zien was in de beelden. Ook dat hoort bij de sport en gebeurt tussen rivalen. Waar het minder plezierig wordt zijn de discriminerende uitlatingen vooral op social media.

Haat en racisme overschaduwt rivaliteit Ben Saddik vs Verhoeven na GelreDome incident

Partij kiezen tussen Ben Saddik en Verhoeven doen wij hier maar wat zijn sommige reacties zijn echt schaamteloos en dat is nog netjes uitgedrukt. "Kakkerlak Jamal is deze avond vergeten. Stuk stront moet verbannen worden uit @GLORY_WS .. Echt een tyfus bende! Ook dat domme volk wat er zit en dan boe gaat roepen...", beweert Lenn Smit onder de twitternaam Groetjes. En deze is er er maar een uit velen die negatief reageren.

jamal twitter

De reacties op deze post die als voorbeeld naar voren komt, is een van de vele doorspekt met racisme: "Dat Volk (Marokkanen, red.), moet een keer fink op hun plek worden gezet PVV kom maar door hoor! Opruimen dat tuig!", schrijft @RacingMaxie als reactie. Twitteraar Wouter gaat nog een stap verder en is blijkbaar geen liefhebber van mensen uit een andere cultuur.

Haat en racisme overschaduwt rivaliteit Ben Saddik vs Verhoeven na GelreDome incident

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik hebben een vete, dat klopt maar de Glory Kampioen heeft zelf een aantal Marokkanen om zich heen, onder andere in zijn team. De rivaliteit tussen de Glory kampioen en Ben Saddik heeft onderling niets met ras te maken. "Wordt het niet eens hoog tijd dat de zogenaamde kritische fans dit ook eens zo zien? ", zegt een insider.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws