Home / Nieuws / Grootschalig politieonderzoek omtrent blote vuist boksen

Grootschalig politieonderzoek omtrent blote vuist boksen

Jay-Z's Bodyguard knockout gemept door Bare Knuckle vechter, Bobby Gunn!

Er is flink wat tumult onststaan in de wereld van het blote vuist boksen (Bare Knuckle). Volgens K2 Radio in Wyoming heeft de politie van Casper een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de World Bare Knuckle Fighting Federation (WBKFF) niet te verwarren met Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC).

Het gestarte onderzoek behelst klachten over uitblijvende betalingen aan lokale bedrijven en vechters. Sommige wachten al maanden op het beloofde geld.

De gemiste betalingen hebben betrekking op het WBKFF toernooi van 8 november 2018 ‘Rise of the Titans’, die plaatsvond in het Casper Events Center.

Fraudeur

Dit event had als headliner Chris Leben die Phil Baroni versloeg. Het bevatte ook Johny Hendricks (die verloor van Dakota Cochrane). Andere bekende MMA namen die op de kaart stonden zijn Christina Marks, Julian Lane en Isaac Vallie-Flagg.

K2 Radio meldde dat WBKFF werd opgericht door Tomasz Stankiewicz op 25 juni 2018, twee maanden nadat hij schuldig had gepleit aan frauduleuze leningen van de Federal Housing Administration voor een bedrag van meer dan $ 2,1 miljoen.

Nederlander Bas Rutten

Stankiewicz moet zich hiervoor nog bij de rechtbank in Illinois verantwoorden, wat kan leiden tot bijna zes jaar gevangenisstraf.

LEES OOK: Bare Knuckle extreme vorm van boksen

Eén vechter die beweerde dat hij niet betaald zou zijn, is Isaac Vallie-Flagg. Op 9 januari plaatste hij deze claim op sociale media en deed ook een beroep op MMA-legende Bas Rutten; die als Vice-President was aangesteld voor de WBKFF.

Vertrouwen

Rutten reageerde op de tweet van Vallie-Flagg en vroeg de Strikeforce en de UFC-veteraan om “nog twee weken te geven”. Aannemelijk is dat Rutten, eerder uit goeder trouw handelde en geen kwade bedoelingen in de zin had.

De politie onderzoekt de zaak verder om te beoordelen of het om een kwestie van slechte boekhouding gaat of een bewust geval van fraude.

Bekijk ook

BEKIJK: Sexy dansvideo UFC vechtster gaat viraal

Dat er in de UFC mooie dames vechten is geen geheim

Bokskampioen Tyson Fury redt man van de dood (video)

Tyson Fury heeft onthuld hoe hij het leven van een vreemdeling redde

RACISME: Man beledigt moeder kickbokser Murthel Groenhart

De moeder van GLORY Kickboxing wereldkampioen Murthel Groenhart kreeg dinsdag te maken met racisme