Voormalige MMA vechters kiezen massaal voor bare knuckle boksen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Voormalige MMA vechters kiezen massaal voor bare knuckle boksen

Voormalige MMA vechters kiezen massaal voor bare knuckle boksen

Bare Knuckle Boxing groeit met de dag, zo ook de interesse van uitgerangeerde (vooral) MMA vechters om zich aan te sluiten. Er zijn inmiddels een paar organisaties opgestaan die deze extreme vorm van vechtsport promoten en een groot aantal bekende vechters aan hun rooster toevoegen.

Grenzen verleggen

UFC-veteranen Melvin Guillard, Josh Neer voegden zich afgelopen week bij de Amerikaanse World Bare Knuckle Fighting Federation (WBKFF). Maar ook in andere landen lijkt het een vlucht te nemen zoals in de UK waar overigens al jaren het vechten met de blote vuist in de ring is toegestaan. Als wordt MMA al gezien als extreem dan overstijgt Bare Knuckle dit, echter zijn vechters altijd op zoek naar een grensverleggende uitdaging en vinden dat in het vechten met de blote vuist.

Bare Knuckle Boxing, welke bond of organisatie in Nederland durft het aan?

Bare knuckle vrouwen

Als je denkt dat alleen mannen toetreden tot het Bare Knuckle dan heb je het goed mis, een van de succesvolle vrouwelijk vechters is Bec Rawlings. The Ultimate Fighter 26-veteraan Christina Marks heeft zich recentelijk ook aangesloten bij de WBKFF. Dit zijn niet de enige opvallende vechters die WBKFF recent heeft toegevoegd. De organisatie ondertekende recentelijk ook de UFC-veteranen Phil Baroni en Chris Leben. Het paar zal vechten in de debuutshow van de organisatie, getiteld “Rise of Titans,” in oktober.

Volgens een recent persbericht is “de WKBFF-stal extreem snel gegroeid met al meer dan 100 vechters. WKBFF is niet te verwarren met BKFC, de bareknuckle organisatie die onlangs een evenement promootte in Cheyenne, Wyoming.

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page