Glory houdt radiostilte na rellen in Hasselt: 'Wanneer komt er nieuws?' Nieuws
Nieuws

Glory houdt radiostilte na rellen in Hasselt: 'Wanneer komt er nieuws?'

Glory houdt radiostilte na rellen in Hasselt: 'Wanneer komt er nieuws?'

Glory Kickboxing beleefde een van de zwartste bladzijden in de geschiedenis van de organisatie afgelopen weekend. Zware rellen gooide flink roet in het eten tijdens het gevecht tussen Badr Hari en Arek Wrzosek.

De rellen op Glory 80 staan nog vers in het geheugen, rellende Hooligans en een gevecht welke de derde ronde niet haalde. Ook leidde het tumult tot het complete aflasten van het event met nog een belangrijk gevecht te gaan. Nu een paar dagen later blijft het stil vanuit de organisatie die ongetwijfeld met de hele situatie in de maag zit.

Deuk in imago

Dat de rellen een flinke deuk zijn in het imago van Glory en het kickboksen in het algemeen, is meer dan duidelijk. De organisatie die grotendeels met haar vechters verantwoordelijk is voor een herleving van het kickboksen in positieve zin, ziet nu veel in rook opgaan. In haar laatste verklaring vlak na de rellen zegt Glory met klem de incidenten die plaatsvonden te veroordelen.

Ook zegt de organisatie 'aangeslagen' te zijn. ,,De komende dagen zal GLORY samen met de lokale autoriteiten een volledig onderzoek uitvoeren naar dit incident", aldus de organisatie. ,,We zullen alle nodige maatregelen nemen en de strengste sancties, inclusief juridische acties, toepassen op iedereen die hier direct of indirect aan heeft deelgenomen."

Angstvallig stil

Inmiddels blijft het stil op de social media kanalen van de organisatie, waarvan fans gewend zijn dat deze dagelijks posten. Ook is er op de socials veel commentaar te lezen over hoe Glory in Hasselt organiseerde. ,,Bedankt Glory. U bent hiervoor de hoofdverantwoordelijke omdat er zo weinig beveiligingspersoneel was", aldus een van de vele commentaren.

Inmiddels hebben wel diverse Glory vechters een reactie gegeven op eigen titel. Waaronder Kampioen Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik, Badr Hari en Arek Wrzosek. De laatste kwam gisteren met een nieuwe reactie na eerst te hebben verklaart dat de Poolse fans niets te verwijten viel. Inmiddels houdt een ieder zijn adem in over wat er nu gebeuren gaat en hoe Glory's verdere stappen er uit zullen zien.

Toch is de verwachting dat Glory zich uit het diepe dal waar het zich nu bevindt terug zal vechten. Net zoals de organisatie deed na haar faillissement een aantal jaar terug. Dit zal volgens insiders wel afhangen van hoe adequaat Glory zal reageren op de situatie en de eventuele sancties die daar bij horen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws