Gilbert Yvel: Van MMA-Legende tot BJJ-Zwartebandhouder Nieuws
Nieuws

Gilbert Yvel: Van MMA-Legende tot BJJ-Zwartebandhouder

Gilbert Yvel: Van MMA-Legende tot BJJ-Zwartebandhouder

Gilbert Yvel, een legendarische naam in de wereld van Mixed Martial Arts (MMA), blijft tot op de dag van vandaag actief in de vechtsportwereld, maar nu in een andere rol.

Bekend van zijn deelnames aan grote competities zoals Pride FC en UFC, richt Yvel zich tegenwoordig op het onderwijzen van kickboksen en MMA aan kinderen en traint hij zelf in Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ).

Een nieuwe fase in Yvel's vechtsportcarrière

Yvel, die momenteel lesgeeft aan studenten van alle niveaus bij Mike's Gym, heeft zijn focus verlegd van het concurreren in MMA naar het verbeteren van zijn vaardigheden in BJJ. Hij traint regelmatig met zijn studenten en streeft ernaar een hooggekwalificeerde BJJ-instructeur te worden, die zijn studenten helpt hun maximale potentieel op de mat te bereiken.

De zwarte band een bekroning van jarenlange toewijding

In december 2023 werd Yvel verrast door zijn langdurige BJJ-instructeur Remco Pardoel, een UFC-legende en pionier van BJJ in Europa, met de toekenning van de zwarte band in BJJ. Yvel, die lange tijd op paarse bandniveau bleef steken, werd door Pardoel erkend voor zijn niveau en expertise in grappling en sloeg hiermee de bruine band over.

Yvel's reis in BJJ begon al in 2000 onder begeleiding van Remco Pardoel. Hij traint nu drie keer per week in grappling en BJJ. Ondanks zijn voorkeur voor grappling boven het trainen met de gi, blijft Yvel zich ontwikkelen in alle aspecten van BJJ. Zijn favoriete techniek is de armbar vanuit de guard.

Boksen, grappling en BJJ

Sinds zijn pensionering als MMA-vechter heeft Yvel zich gewijd aan het lesgeven in MMA en kickboksen aan zowel kinderen als volwassenen. Hij combineert dit met yoga, een beetje boksen, grappling en BJJ. Hoewel hij nog niet zeker weet of hij zal concurreren in BJJ-wedstrijden, sluit hij de mogelijkheid niet uit.

Yvel spreekt met veel respect over zijn BJJ-instructeur Remco Pardoel, die hij beschrijft als een relaxte en geweldige trainer met veel kennis en geduld. Voor 2024 en de toekomst zijn Yvel's plannen gericht op het verbeteren van zijn BJJ-vaardigheden en het waardig zijn van zijn zwarte band, terwijl hij doorgaat met het onderwijzen van zijn klassen en het helpen van kinderen om geweldige vechters en mensen te worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws