Home / Nieuws / Gilbert Yvel een van de meest brute vechters ooit (video)

Gilbert Yvel een van de meest brute vechters ooit (video)

Gilbert Yvel is een van de meest brute vechters die in het verleden flink naam maakte. Voor de jongeren onder ons wellicht minder bekend, maar niet minder berucht.

Als vechter nam Yvel deel aan de PRIDE Fighting Championships, Affliction, de UFC, Road FC, de RFA, RINGS, M-1 Challenge, Cage Rage, K-1 en Showtime-organisatie. 

Hij is de voormalige RINGS Openweight-kampioen. Yvel is berucht omdat hij een van de “beruchtste” vechters in de geschiedenis van MMA.

Bibberen van angst

Het vechtrecord van Yvel is indrukwekkend. de nu 44-jarige topknokker deed mee aan 58 wedstrijden, waarvan hij er 40 won. Met 34 winsten via knock-out. De laatste keer dat Yvel in de MMA-kooi stond was in 2018.

Yvel vocht toen tegen Mighty Mo tijdens Road FC 2018 Openweight Grand Prix, in Beijing, China. Yvel versloeg Mo via een submission. De naam Yvel deed veel tegenstanders bibberen van angst. En klinkt nog vaak na in vechtsport kringen.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

‘Ik heb niets van Rico’s stoten gevoeld’: Rivaal niet onder de indruk

Tarik Khbabez stond vorige maand tegenover GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven. Khbabez die niet voor de ...

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster Walker Brown, de MMA-vechter op cowboylaarzen en bloemkooloren, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page