Gervonta Davis pakt wereldtitel in teleurstellende wedstrijd Nieuws
Nieuws

Gervonta Davis pakt wereldtitel in teleurstellende wedstrijd

Gervonta Davis pakt wereldtitel in teleurstellende wedstrijd

Gervonta Davis lichtgewicht boksdebuut ging niet helemaal volgens het boekje, althans als wij de experts mogen geloven.

Zaterdagnacht maakte topbokser Gervonta Davis zijn debuut tegen Yuriorkis Gamboa in de lichtgewicht divisie van de WBA. Alhoewel Davis de wedstrijd won op TKO en Gamboa verschillende malen naar het canvas sloeg, zijn de meningen over het resultaat verschillend.

Vrijwel direct na de bokswedstrijd tussen Davis en Gamboa uitte diverse notabelen uit de bokswereld hun ongenoegen over de prestatie van Davis. De aanloop van de bokswedstrijd was ook niet geheel vlekkeloos met een incident tijdens de weggingen waar Davis een rel veroorzaakte door Gamboa een duw te geven.

Blijf uit de buurt

Namen als Terence Crawford waarschuwen Davis om geen hoge ambities te hebben in de lichtgewicht divisie en vooral uit de buurt te blijven van Vasyl Lomachenko en Devin Haney, die volgens Crawford een halte te ver zijn voor Davis. Ook WBC bokskampioen Ryan Garcia was niet onder de indruk van Davis en Gamboa.

"Davis zag er moe en verslagen uit, Gamboa is te oud om te boksen, aldus Garcia. Of Davis zich iets van de commentaren aan zal trekken valt te bezien. De protégé van Floyd Mayweather Jr heeft immers de titel binnengesleept en heeft een ongeslagen status in het boksen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws