Gemeente keurt buitentrain plan sportschool af Nieuws
Nieuws

Gemeente keurt buitentrain plan sportschool af

Gemeente keurt buitentrain plan sportschool af
Gemeente keurt buitentrain plan sportschool af

Sportscholen mogen weer buiten les geven, maar reken je niet rijk.

Wie dacht met zijn sportschool op eigen terrein lekker aan de gang te kunnen met de jeugdtrainingen heeft het mis. Buiten trainen mag in groepsverband maar op aangewezen locaties.

Op social media verscheen een bericht van Hoyer's Gym uit Heerlen in Limburg die zijn leden aangeeft dat hun plan om op eigen terrein les te geven rigoureus ia afgewezen door de gemeente.

Kickboks les op parkeerplaats is een no go

"Ons voorstel is afgekeurd door de gemeente om op ons eigen terrein de lessen te hervatten voor de jeugd. Regionaal beleid is namelijk dat de sport hervat mag worden op een officieel buitensport complex," staat te lezen in het Facebook bericht.

De sportschool mag wel buiten les geven op een terrein wat op 2 minuten lopen ligt van de Gym. Dit is in heel Nederland ingevoerd, "maar wat als je nu geen terrein in de buurt hebt of uit moet wijken naar een locatie op een grote afstand," is een van de vragen die gesteld worden.

Veel gesleep met bokszakken

Voor sportschoolhouders wordt het in de praktijk nog een hele klus, "je zult je sportschool maar in het centrum van de stad hebben, en de dichtstbijzijnde open locatie is een half uur weg, hoe kom je daar met je training spullen? "

"Logistiek kan er dus voor veel sportscholen een probleem ontstaan, slepen met loodzware bokszakken is geen pretje. Of gaat de overheid zorgen dat de training materialen veilig blijven op de open locaties? " vraagt een bezorgde sportschoolhouder zich af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws