Home / Nieuws / Gehandicapte bokser wint prestigieuze sport award

Gehandicapte bokser wint prestigieuze sport award

Erkenning voor de gehandicapte en meervoudig kampioen boksen Dennis Verhoeven, hij ontving gisteravond een sport award van de gemeente Eindhoven voor zijn prestaties in de sport.

Zijn beperking heeft Dennis er nooit van weerhouden om te gaan boksen, zo sleepte hij al meerdere amateur en prof boks titels binnen zoals het Europese kampioenschap.

“ik had zeker gehoopt op de prijs maar niet verwacht hem te krijgen, ik vocht vorig jaar mijn laatste wedstrijd en werd genomineerd, ik ben erg blij met de erkenning” verteld Dennis aan onze redactie.

Voorbeeld voor velen

Dennis is het levende bewijs dat boksen en vechtsporten ook met een beperking of handicap beoefend kunnen worden, hij wordt dan ook bewonderd om zijn doorzettingskracht. Ook geeft hij zelf af en toe les, geeft clinics en is personal trainer.

LEES OOK: Kickbokser met een arm is niet te stoppen

“Ik hoop te laten zien dat iedereen kan boksen, het is een kwestie van willen en doen en je vooral niet laten beperken. Boksen en vechtsport is voor iedereen, “vervolgt Dennis.

Veel steun

Ook mede door de steun van diverse sponsoren heeft Dennis zich goed kunnen ontwikkelen in het boksen, hij is hen dan ook dankbaar. “Zij ondersteunen mij op allerlei manieren, maar ook de mensen bij Fidan Gym waar ik train hebben mij vooruit geholpen, en ik dank hen voor de steun,” sluit hij af.

De liefde voor sport zit hem in het bloed. Naast het boksen heeft Dennis een grote passie voor het voetbal. Zo reist hij regelmatig langs de lijn te vinden bij zijn favoriete club PSV.

Bekijk ook

Japan won gouden medailles in de mannelijke en vrouwelijke kata-finales

WKF Karate1-Premier League Rabat: Kata-succes voor Japan

Japan won gouden medailles in de mannelijke en vrouwelijke kata-finales

De Engelse krant media meldt dat UFC-vechter Darren Till zou zijn opgepakt op Tenerife.

UFC-vechter Darren Till ‘gearresteerd’ op Tenerife

De Engelse krant media meldt dat UFC-vechter Darren Till zou zijn opgepakt op Tenerife.

Heftige video: Agent wil man in MMA-stijl 'knock-out' slaan

Heftige video: MMA-agent poogt man ‘knock-out’ te slaan

Dat sommige arrestanten niet graag meewerken met de politie is bekend.

REGIO NIEUWS UITGELICHT