Kickbokser Rudy de Jonge mijn handicap staat mij niet in de weg! Nieuws
Nieuws

Kickbokser Rudy de Jonge mijn handicap staat mij niet in de weg!

Kickbokser Rudy de Jonge mijn handicap staat mij niet in de weg!

Kickboksen met een handicap en een top prestatie neerzetten het kan!

Rudy de Jonge, 35 jaar manager bij de gemeente Den Haag is het schoolvoorbeeld van het feit dat een handicap niet hoeft te betekenen dat je niet aan een vechtsport zou kunnen doen. Rudy werd geboren met slechts eén arm, echter houdt hem dit niet tegen om de kickboks ring in te stappen en zijn tegenstanders keer op keer te verslaan, met een record van 9-1 is hij een volwaardig vechter te noemen. Denk nou niet dat Rudy tegen andere mensen met een handicap vecht, nee hij staat tegen vechters zonder handicap in de ring. Vechtsport Info zocht Rudy op omdat wij benieuwd waren naar zijn verhaal.

Foto: Rudy de Jonge
Foto: Rudy de Jonge

Ik dacht altijd dat lukt mij nooit, maar dacht later fuck it ik ga gewoon

Opgroeiende in een echte Haagse volkswijk leerde Rudy al vroeg hoe het leven in elkaar stak, hij liet zich door niets en niemand iets zeggen. Zijn vader en oom bokste maar deden Rudy op voetbal omdat hij maar een hand had. "Echter bleef het bij mij kietelen om boksen te proberen ", zegt Rudy. Ik trainde wel op speelse wijze met mijn vader maar echt op een sportschool zat ik niet. "Dit werd op latere leeftijd anders toen ik Nick Newell een MMA vechter uit Amerika ontdekte, die met een hand de kooi ingaat en zelfs prof is." Ik dacht als hij het kan moet het mij ook lukken maar dan met kickboksen, ik ben de sportschool van Hans Massing binnengelopen en gaan trainen." Rudy kickbokst nu ruim 3 jaar en met succes hij heeft een speciale bokshandschoenen die hij flink moet vast tapen, maar ook weer niet te strak zegt Rudy dan gaat mijn arm zo tintelen."

Meegedaan aan TV programma’s zoals The Raft Overleven Op Zee

"Ik heb daaraan meegedaan om dat ik wel van een uitdaging houdt, ik heb letterlijk moeten overleven op zeewier en één vis." Maar ook heb ik deelgenomen aan de WK Obstacles run in Ohio, Amerika voor het Nederlandse team, ik was de eerste met een beperking die zich gekwalificeerd had en heb meegedaan in 2014." Ook aan Mudmasters heb ik mee gedaan ik heb daar een goede prestatie neergezet door mijn technieken waar ik op geoefend had. Dat Rudy een man met een wil en doorzetting vermogen is mag duidelijk zijn, een voorbeeld voor velen.

"Ik houdt niet van excuus mensen, niet lullen maar poetsen, die gasten die zeuren dat ze een pijntje hebben en de ring niet in kunnen, nee geen respect voor, gewoon gaan". Rudy heeft inmiddels 10 partijen gevechten, waarvan 9 gewonnen en 1 op punten verloren. "De verloren partij was tegen een Italiaanse boks kampioen die een aantal maanden in Nederland had gekickbokst, ik ging als vervanger de ring binnen want zijn eigenlijke tegenstander had afgebeld. Mijn trainer vroeg of ik het aandurfde ik zei, Ik ga het gewoon doen. Ik verloor helaas op punten maar dat kan een keer gebeuren, ik dacht op naar de volgende".

Foto: Rudy de Jonge
Foto: Rudy de Jonge

Goed de smaak te pakken, en zal zeker nog meer partijen doen

De aanstaande partij van Rudy is op 13 mei in Den Haag, op 83KG. Ik bereidt me in de traingen voor door mijn sparring uit te breiden, mijn trainer Yenci Vargas begeleidt mij daar goed in met zijn kennis. Ik ga dan ook vol vertrouwen de ring in, en ben er van overtuigd dat ik zal winnen. Ik moet slim vechten en heb mijn eigen stijl ontwikkeld, ik probeer mijn tegenstander te vermoeien door veel op het lichaam te slaan. En ik red het veelal op mijn eigen conditie."

Boodschap aan mensen met een beperking

"Eigenlijk moet je schijten hebben aan je beperking en inzien dat je uniek bent en dat je soms wel meer kunt dan je denkt. Ik wordt op mijn sportschool ook als een gelijke gezien. Laat je niet beperken door je handicap. Kom vooral kijken naar mijn partij op 13 mei en ervaar dat een beperking je helemaal niet in de weg hoeft te staan."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws