Ex-Glory kampioen Vakhitov wil MMA-vechten! 'UFC, PFL of ONE' Nieuws
Nieuws

Ex-Glory kampioen Vakhitov wil MMA-vechten! 'UFC, PFL of ONE'

Ex-Glory kampioen Vakhitov wil MMA-vechten! 'UFC, PFL of ONE'

Artem Vakhitov de voormalige Glory lichtzwaargewicht kampioen zou de stap naar MMA kunnen maken. De door Glory aan de kant gezette vechter opteert voor een contract bij de UFC of PFL. Ook zou een stap naar ONE Championship een mogelijkheid zijn.

Wie goed heeft opgelet, heeft op de social media kanalen kunnen zien dat Vakhitov recent afreisde naar Singapore. Daar heeft hij naar nu blijkt gesprekken gevoerd voor een eventuele verbintenis. Ook UFC en PFL staan op het lijstje en is er contact geweest met de matchmakers van beide organisaties.

Veel kansen

In een interview met MMA-Fighting verteld Vakhitov's manager Andrey Busygin dat er gesprekken gaande zijn. "Waarom niet? We zijn klaar om te gaan, want Artem is stap voor stap begonnen met het trainen van MMA”, zei Busygin.

Busygin zei dat ze contact hebben opgenomen met UFC-matchmakers Mick Maynard en Sean Shelby om gesprekken te beginnen over een mogelijke deal. Ook met ONE Championship-functionarissen zijn gesprekken gevoerd tijdens een recente reis naar Singapore.

Obstakels

MMA organisaties zoals de UFC lijken garen te spinnen bij vertrekkende van Glory Kickboksers. Recentelijk tekende voormalig kampioen Cedric Doumbé bij UFC en maakt in Parijs zijn debuut. Eerder vertrok Alex Pereira naar de MMA-organisatie. Als Vakhitov bij UFC tekent zou een wedstrijd met Pereira de fans zeker bekoren Bij Glory vochten de twee al eerder tegen elkaar.

Vakhitov werd ontslagen uit zijn Glory contract nadat de kickboksorganisatie had besloten uit elkaar te gaan met alle Russen op het rooster. Daarbij verwijzend naar een lijst met "obstakels" na de Russische invasie van Oekraïne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws