Enriko Kehl in ziekenhuis na Glory titelgevecht: 'spoedoperatie' Nieuws
Nieuws

Enriko Kehl in ziekenhuis na Glory titelgevecht: 'spoedoperatie'

Enriko Kehl in ziekenhuis na Glory titelgevecht: 'spoedoperatie'

Afgelopen zaterdag, na de Glory Grand Prix in het GelreDome, onderging Enriko Kehl een spoedoperatie na zijn gevecht tegen lichtgewicht kampioen Tyjani Beztati. Het intense duel liet Kehl met ernstig zichtverlies in zijn linkeroog achter, wat zelfs leidde tot vrees voor permanente blindheid.

Onverwachte nasleep

Direct na het gevecht werd duidelijk dat Kehl ernstige verwondingen had opgelopen. "Ik heb zaterdag in de tweede ronde van mijn gevecht mijn oog ernstig verwond en kon er niets meer in zien. Opgeven was voor mij geen optie en we hebben doorgevochten," deelde Kehl mee. De Duitse vechter werd snel naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedoperatie, die uiteindelijk succesvol bleek.

Na de operatie is Kehl optimistisch over zijn herstel, hoewel hij erkent dat hij nog steeds onder medische behandeling staat. "Zondag werd ik direct opgenomen in de oogkliniek waar ik een spoedoperatie onderging. Gelukkig is de operatie goed verlopen en ben ik op weg naar herstel. Ik onderga nog steeds een medische behandeling. Ik zal sterker terugkomen," vertelt Kehl op zijn Instagram.

Realiteit van risico's in de vechtsport en de financiële kante

De situatie rondom Kehl benadrukt de ernstige risico's waarmee vechters geconfronteerd worden in hun carrière. Ondanks de glamour van het grote podium, zetten deze atleten dagelijks hun welzijn op het spel voor de sport waar ze van houden.

Een expert werpt licht op de financiële realiteit voor vechters zoals Kehl: "Win je 500.000 met daarop nog betaling per gevecht zoals in een Grand Prix neem je met gemak 1.2 miljoen mee naar huis. Dan kan je nog eens een risico nemen. Vechters als Kehl moeten het met beduidend minder doen denk aan 30.000 of iets meer, je vraagt je af of dit het risico waard is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws