Enkelbreuk einde MMA-carrière Conor McGregor! Wat zijn de opties?
Home / Nieuws / Enkelbreuk einde MMA-carrière Conor McGregor! Wat zijn de opties?

Enkelbreuk einde MMA-carrière Conor McGregor! Wat zijn de opties?

Enkelbreuk einde MMA-carrière Conor McGregor: Wat zijn de opties?

Conor McGregor brak op gruwelijke wijze zijn enkel afgelopen nacht tijdens UFC 264 tegen Dustin Poirier. Betekent dit het einde van de MMA-carrière voor de Ier, of zijn er andere opties zoals boksen.

De blessure die McGregor opliep wordt door zijn tegenstanders gezien als karma. De Ier staat er om bekend zijn rivalen en iedereen er omheen tot het bot af te branden. Zo ook bij Poirier waar hij zelfs eens vrouw in de trash talk voorafgaand aan het gevecht betrok. ,,Karma is een spiegel en McGregor keek er vandaag in”, zei Poirier na afloop van de derde wedstrijd.

Maar wat doet zo’n blessure met een vechter als McGregor en hoelang zal het duren voordat hij hersteld is niet in te schatten. Wat zeker is dat McGregor lang uitgeschakeld zal zijn. Het incident deed denken aan de breuk van Badr Hari in december 2019 toen deze een identieke blessure leed tegen Rico Verhoeven. Of als wij verder gaan de scheenbeen breuk bij Tyrone Spong welke de topvechter lange tijd aan de kant hield.

Wat nu?

Wat McGregor betreft zal moeten blijken hoezeer diens enkel geleden heeft. Op de video’s te zien zal er ongetwijfeld spierweefsel en pezen beschadigd zijn. Hoewel er ten tijden van het verschijnen van dit artikel nog niet veel bekend is, lijkt een operatie onvermijdelijk.

Mocht in het slechtste geval McGregor niet meer de MMA-kooi instappen dan kan het boksen een optie zijn. De Ier heeft ervaring in de vierkante ring en vocht al eens tegen bokslegende Floyd Mayweather Jr. Of zal er een vierde Poirier vs McGregor komen zoals UFC-baas Dana White voorspelt.

Bekijk ook

Klote! Kapot getrapte UFC’er moet onder het mes

De UFC'er heeft nog een operatie nodig om de boel te herstellen

NL-Kickboksers in actie tijdens mega events Roemenië en Tsjechië

Nederlandse kickboksers zijn steeds vaker in actie te zien in het voormalige Oostblok

Jackass Steve-O gewurgd door MMA vechter Chuck Liddell

‘Vraag het mij!’ UFC legende (51) heeft interesse in Bare Knucle gevecht

Chuck Liddell is nooit teruggekomen van een gevecht en als het juiste aanbod langskwam, dan zou hij zelfs zijn handschoenen uitdoen om met blote vuisten te vechten met een tegenstander.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page