Enkelbreuk einde MMA-carrière Conor McGregor! Wat zijn de opties? Nieuws
Nieuws

Enkelbreuk einde MMA-carrière Conor McGregor! Wat zijn de opties?

Enkelbreuk einde MMA-carrière Conor McGregor! Wat zijn de opties?

Conor McGregor brak op gruwelijke wijze zijn enkel afgelopen nacht tijdens UFC 264 tegen Dustin Poirier. Betekent dit het einde van de MMA-carrière voor de Ier, of zijn er andere opties zoals boksen.

De blessure die McGregor opliep wordt door zijn tegenstanders gezien als karma. De Ier staat er om bekend zijn rivalen en iedereen er omheen tot het bot af te branden. Zo ook bij Poirier waar hij zelfs eens vrouw in de trash talk voorafgaand aan het gevecht betrok. ,,Karma is een spiegel en McGregor keek er vandaag in", zei Poirier na afloop van de derde wedstrijd.

Maar wat doet zo'n blessure met een vechter als McGregor en hoelang zal het duren voordat hij hersteld is niet in te schatten. Wat zeker is dat McGregor lang uitgeschakeld zal zijn. Het incident deed denken aan de breuk van Badr Hari in december 2019 toen deze een identieke blessure leed tegen Rico Verhoeven. Of als wij verder gaan de scheenbeen breuk bij Tyrone Spong welke de topvechter lange tijd aan de kant hield.

Wat nu?

Wat McGregor betreft zal moeten blijken hoezeer diens enkel geleden heeft. Op de video's te zien zal er ongetwijfeld spierweefsel en pezen beschadigd zijn. Hoewel er ten tijden van het verschijnen van dit artikel nog niet veel bekend is, lijkt een operatie onvermijdelijk.

Mocht in het slechtste geval McGregor niet meer de MMA-kooi instappen dan kan het boksen een optie zijn. De Ier heeft ervaring in de vierkante ring en vocht al eens tegen bokslegende Floyd Mayweather Jr. Of zal er een vierde Poirier vs McGregor komen zoals UFC-baas Dana White voorspelt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws