Home / Nieuws / Eerbetoon: vliegveld vernoemt naar bokslegende Muhammad Ali

Eerbetoon: vliegveld vernoemt naar bokslegende Muhammad Ali

Foto via Flikr onder Creative Commons License

Louisville International Airport ondergaat een naamswijziging ter ere van de legendarische zwaargewicht bokser Muhammad Ali. Het nieuws werd afgelopen nacht door de Louisville Courier Journal bekendgemaakt.

Volgens de Courier Journal keurden de bestuursleden unaniem de motie van burgemeester Greg Fischer goed om de luchthaven Louisville Muhammad Ali International Airport te hernoemen. De SDF-code zal niet veranderen.

De stad begon te overwegen om de luchthaven naar Ali te hernoemen in november 2017. Louisville is de geboortestad van Ali. Via een petitie werd opgeroepen om de luchthaven te vernoemen naar de bokslegende.

Wereldburger

“Muhammad Ali behoorde tot de wereld, maar hij had maar één geboorteplaats,” schreef Fischer woensdag in een tweet. “Het besluit van vandaag om de naam @ flylouisville in Louisville Muhammad Ali International Airport te veranderen, is een belangrijk onderdeel van een bredere poging om die diepe banden te vieren.”

Ali stierf in 2016 na een lange strijd met de ziekte Parkinson. Hij was 56-5 in zijn professionele bokscarrière, door velen beschouwd als de grootste zwaargewicht in de geschiedenis.

Trots

De begrafenis van Ali vond plaats op 9 juni 2016 op het Kentucky Exposition Center, waar duizenden bijeenkwamen voor de herdenkingsdienst van Ali.

“Ik ben er trots op dat de Louisville Regional Airport Authority en de stad Louisville de naam van de Louisville International Airport veranderen om de impact van Mohammed op de stad en zijn liefde voor zijn geboorteplaats te weerspiegelen,” zei de weduwe van Muhammad Ali.

Bekendheid

Ik ben blij dat bezoekers van heinde en verre die naar Louisville reizen een uniek contact met Mohammed zullen hebben en herinnerd worden aan zijn open en inclusieve karakter, dat een weerspiegeling is van onze stad.”

Mohammed was een wereldburger, maar hij vergat de stad waar hij zijn carrière begon, het is een passend bewijs van zijn nalatenschap. “

Bekijk ook

Bizar ongeluk: UFC Veteraan Ronda Rousey ‘ernstig’ gewond

Via Instagram deelde UFC veteraan en WWE worstelaar Ronda Rousey dinsdag een foto van haar vinger die bijna geamputeerd werd.

ONE Championship zet stap richting Europa: Benoemd Carlo Di Blasi

ONE Championship heeft zojuist aangekondigd dat Carlo Di Blasi is benoemd tot president van ONE Championship Italy.

VIDEO: Profbokser slaat wanbetalers tot moes

In sommige landen kun je beter niet in de gevangenis belanden wegens extreme omstandigheden.