Home / Nieuws / Doodstraf geëist tegen MMA-vechter voor tweevoudige moord

Doodstraf geëist tegen MMA-vechter voor tweevoudige moord

Foto: Bell County Sheriff’s Office 

Als het aan de Officieren van justitie in Texas ligt wordt MMA-vechter Cedric Marks ter dood veroordeeld.

Officieren van justitie in Texas zeggen dat ze de doodstraf willen opleggen voor een professionele MMA-vechter die wordt beschuldigd van de dood van twee mensen wier lichamen zijn gevonden in een ondiep graf in Oklahoma.

ZIE OOK >> MMA Vechter Cedric Marks op de vlucht voor de politie

Henry Garza, officier van justitie in Bell County, zei maandag dat zijn kantoor een formele aanklacht heeft ingediend om de doodstraf te vragen tegen de 45-jarige Cedric Marks. Marks werd aangeklaagd voor de moorden op de 28-jarige Jenna Scott en de 32-jarige Michael Swearingin.

Zinloze moord

Onderzoekers zeggen dat de twee vrienden op 3 januari zijn vermoord in een residentie in Killeen, Texas, ongeveer 127 mijl ten zuidwesten van Dallas. Hun lichamen werden gevonden in een ondiep graf in Clearview, Oklahoma, ongeveer 80 mijl ten oosten van Oklahoma City.

Marks, ex-vriend van Scott, heeft gepleit niet schuldig te zijn. Zijn huidige vriendin, Maya Maxwell, wordt als medepleger met gezien ook tegen har zijn aanklachten ingediend in de zaak. Marks vocht zijn laatste prof MMA wedstrijd tegen Edmilson Freitas op RXMMA – Rocks Xtreme MMA 23 op 23 maart 2018.

Bekijk ook

Overval vrouwelijke bokskampioen: ‘Ik bleef in zijn ballen slaan’

Twee overvallers ontdekten afgelopen weekend dat ze de verkeerde vrouw hadden uitgekozen om mee te rotzooien, toen deze een Golden Gloves-kampioen bleek te zijn.

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

Vechtsportautoriteit trekt teugels aan: Waarschuwt sportscholen

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) kondigde afgelopen week maatregelen aan tegen sportscholen die niet gesanctioneerde vechtsport evenementen houden.

Video: MMA-vechter trapt ‘nep’ Bruce Lee bruut knock-out

Een gevecht tussen MMA versus traditionele vechtsporten in China eindigt in een brute KO.