'Dit is moord!' Dood bokser (20) strafrechtelijk onderzocht
Home / Nieuws / ‘Dit is moord!’ Dood bokser (20) strafrechtelijk onderzocht

‘Dit is moord!’ Dood bokser (20) strafrechtelijk onderzocht

'Dit is moord!' Dood bokser (20) strafrechtelijk onderzocht
Nathan Valencia

Nathan Tyler Valencia overleed recentelijk aan de gevolgen van hersentrauma opgelopen in een studenten bokswedstrijd, zijn dood wordt als moord beschouwd. Een strafrechtelijk onderzoek is gelast om de verantwoordelijken aan te wijzen.

Advocaten van de familie van Valencia zeggen dat zijn dood niet had mogen gebeuren. Valencia die in elkaar stortte na een gevecht in een studenten bokswedstrijd op 19 november, stierf dagen voor zijn 21e verjaardag.

,,We zijn van plan iemand of meerdere partijen verantwoordelijk te houden”, zei advocaat Nick Lasso over een onderzoek dat hij en advocaat Ryan Zimmer startten na de dood van Nathan Tyler Valencia op 23 november.

Dit is moord

,,Elke voorzorgsmaatregel die genomen had kunnen worden, lijkt op de lange baan geschoven”, zegt Lasso tegen AP. ,,Er is geen reden waarom studenten het tegen elkaar moeten opnemen in een bokswedstrijd, waarbij een van hen waarschijnlijk ernstig gewond zal raken.”

Valencia, 20, lag sinds 19 november in het ziekenhuis nadat hij was ingestort terwijl hij als lid van Sigma Alpha Epsilon deelnam aan Kappa Sigma Fraternity’s “Fight Night”. Hij stierf dinsdag op 20-jarige leeftijd.

Bekijk ook

Gevecht Rico Verhoeven vs Alistair Overeem in Hasselt?

In maart zijn er zes maanden verstreken

UFC trapt af met Episch gevecht! Kattar sloopt Chikadze

Wat een gevecht wow....

‘Vies!’ Nekklem bijna fataal in kooigevecht (video)

Een Russische MMA-vechter deed een vies trucje

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page