Bokser (20) sterft na deelname liefdadigheidswedstrijd
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser (20) sterft na deelname liefdadigheidswedstrijd

Bokser (20) sterft na deelname liefdadigheidswedstrijd

Nathan Valencia

Nathan Valencia, een universiteitsstudent bezweek aan verwondingen die hij opliep tijdens een bokswedstrijd, die deel uitmaakte van de amateur-vechtavond van een studentenclub.

De 20-jarige student aan de Universiteit van Nevada in Las Vegas en lid van de Sigma Alpha Epsilon-broederschap, vocht op 19 november tegen een lid van een andere campus groep tijdens de hoofdwedstrijd van een jaarlijkse bokswedstrijd. Hij liep daar flink schade op en raakte in coma. (Lees verder onder tweet)

Valencia’s diepbedroefde vriendin Lacey Foster, die hem beschreef als een “actief lid” van de Sigma Alpha Epsilon-broederschap bij UNLV, zei dat ze merkte dat hij probeerde de stoten te ontwijken om op adem te komen, tijdens het gevecht. Er worden inmiddels vragen gesteld of de wedstrijd wel aan de veiligheidseisen voldeed.

Dodelijk getroffen

,,Toen ik hem daar in de ring zag, had ik gewoon een heel raar gevoel”, vertelde ze aan KTNV. Artsen onthulden later dat Valencia last had van inwendige bloedingen. ,,Ze zeiden min of meer dat ze hun best zouden doen, maar ze wisten niet of hij het zou redden”, voegde Foster eraan toe.

Valencia bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen en stierf op 23 november, slechts enkele dagen voor zijn verjaardag op 27 november. Zijn organen werden naar verluidt aan acht verschillende mensen geschonken. De dierbaren van de kinesiologie student hadden hem gesmeekt niet te boksen, maar hij beweerde dat hij het voor een goed doel deed.

Bekijk ook

‘Hartverscheurend! UFC’er haalt geld op om jongen te helpen

Derron Winn, UFC-vechter is een actie gestart om een jongen te steunen in zijn weg ...

Legende Melvin Manhoef op zoek naar vechttalent! ‘Meld je aan’

Melvin Manhoef, kickboks en MMA-legende biedt vechters een unieke kans

‘Ze houden anti Covid medicijnen achter!’ Boze UFC-baas White

De UFC-baas deed zijn uitspraken tijdens de persconferentie

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page