DAZN neemt rol HBO over, start met uitzenden Bokswedstrijden Nieuws
Nieuws

DAZN neemt rol HBO over, start met uitzenden Bokswedstrijden

DAZN neemt rol HBO over, start met uitzenden Bokswedstrijden
DAZN neemt rol HBO over, start met uitzenden Bokswedstrijden

Nu HBO eind 2018 stopt met het uitzenden van bokswedstrijden, rijst de vraag waar de topvechters van het netwerk zullen eindigen. Een eerst antwoord op die vraag wordt voor ons beantwoord door BloodyElbow.

De website Boxing Scene vermeldt alvast dat streaming dienst DAZN akkoord is gegaan met een multi-fight deal met WBA en WBC-middengewicht kampioen Canelo Alvarez (50-1-2, 34 KOs). Vandaag zal het officiële bericht hierover bekend worden gemaakt tijdens de persconferentie in New York die gehouden wordt voor het gevecht van Alvarez op 15 december aanstaande tegen super-middelgewicht titelhouder Rocky Fielding (27-1, 15 KOs). Columnist Kevin Iole van Yahoo schrijft dat DAZN begin volgend jaar ook Golden Boy Promotions-evenementen zou organiseren die eerder op HBO van start gingen.

Vorige maand won Canelo door een meerderheidsbeslissing van Gennady Golovkin, tegen een pay-per-view (PPV) van $ 85 met een gerapporteerde opbrengst van 1,1 miljoen en een live-uitzending met een waarde van meer dan $ 23 miljoen, een van de meest waardevolle live-uitzendingen in de bokshistorie. De Mexicaanse superster vocht als headliner voor vier pay-per-views die minstens een miljoen keer zijn gekocht. Zijn overwinning op Miguel Cotto kwam net onder die grens.

Matchoom

Eerder dit jaar kondigde Matchoom-bokspromotor Eddie Hearn een achtjarig contract aan van $ 1 miljard met DAZN, een contract dat volgens DAZN de Amerikaanse boksmarkt zou gaan veranderen en waarvan werd gezegd dat het pay-per-view-model zou worden afgebouwd. Het eerste grote evenement om te streamen op de service was de TKO overwinning van zwaargewicht kampioen Anthony Joshua vs. Alexander Povetkin.

Het Yahoo-rapport suggereert echter dat de Golden Boy / DAZN-samenwerking losstaat van Matchroom, dus de budgettering zal gescheiden zijn. Het contract met Canelo is ongetwijfeld een waardevolle aanwinst voor DAZN, die tot op heden niet in staat was om dergelijke grote PPV-contracten binnen te slepen om het aantal abonnementen te verhogen.

Als de ondertekening van Canelo officieel wordt gemaakt, zou dit ook betekenen dat DAZN uitzendrechten heeft op drie van de top-10 pound-for-pound boksers in de wereld, met Anthony Joshua en Oleksandr Usyk als de andere twee. Naoya Inoue doet ook mee aan de World Boxing Super Series, waarvoor DAZN de Amerikaanse uitzendrechten verwierf, dus in essentie gat het om vier boksers op dit moment.

Het Matchroom van Eddie Hearn heeft binnen twee weken het gevecht tussen Demetrius Andrade en Daniel Jacobs, die strijden om de WBO en IBF middengewicht titel. Dus als ze allebei daadwerkelijk winnen, is het ineens meer dan realistisch voor Alvarez om zijn titels te verenigen met deze tegenstanders.

Afgezien daarvan lijkt 15 december een belangrijke nacht te worden voor DAZN, want niet alleen zijn ze van plan om Canelo versus Fielding uit te zenden, maar op dezelfde avond ook nog eens Bellator 213: Macfarlane vs. Letourneau, vanuit Honolulu, Hawaï.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws