Canelo Álvarez verslaat Gennady Golovkin en pakt de WBA en WBC titels - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Canelo Álvarez verslaat Gennady Golovkin en pakt de WBA en WBC titels

Canelo Álvarez verslaat Gennady Golovkin en pakt de WBA en WBC titels

Dit was de tweede ontmoeting tussen de twee supersterren, met hun eerste gevecht dat eindigde in een controversiële uitslag 12 maanden geleden. Ook nu waren de meningen verdeeld en is niet iedereen het eens met de uitkomst.

Winst

Canelo Alvarez (50-1-2, 34 KOs) claimt met de overwinning de WBA en WBC-middengewicht titels met een meerderheidsbeslissing winst op Gennady Golovkin (38-1-1, 34 KOs) in de rematch van afgelopen zaterdagnacht in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Een jurylid scoorde het gevecht een 114-114 gelijkspel, terwijl de andere twee scoorde 115-113 in het voordeel van Alvarez.

Het was Alvarez die de eerste ronde in zijn zak leek te hebben, terwijl hij fris lichaamswerk gebruikte tegen Golovkin om zo te voorkomen dat de hardnekkige Kazach zijn krachtige jab los kon laten. Hij stootte herhaaldelijk op de ribbenkast van Golovkin en vermeed zelf een pak slaag van de titelverdediger.

Canelo Álvarez verslaat Gennady Golovkin en pakt de WBA en WBC titels
Jury kaart met uitslag Canelo vs GGG 2

Terwijl het gevecht doorging, bleef Alvarez stabiel terwijl Golovkin op sommige momenten gefrustreerd leek te raken, en Alvarez aanmoedigde om agressiever te zijn. Na zes ronden leek het alsof de aanpak van Alvarez vruchten afwierp. Golovkin ging door met het stoten naar het hoofd terwijl Alvarez hem terugpakte met body shots en een linker hoek.

Opleving

Golovkin herleefde in de tweede helft van de wedstrijd en zijn combinaties begonnen te vloeien. Terwijl Canelo niet terugdeinsde om met hem te blijven vechten, bleef Golovkin komen met rechte stoten en zijn betrouwbare jab bleek nog steeds effectief te zijn.

Ronde 10 was waar Golovkin, de eigenaar van 34 carrière KO’s, steken liet vallen, in wat tot dat moment een gevecht in zijn voordeel was geweest. Hij had Canelo in het defensief voor bijna de gehele 10 ronden, en begon zo ook in de 11e waar hij Canelo stoot na stoot bleef opjagen en toen wat combineerde.

Sleutel tot de winst

Het was in ronde 12 dat Canelo voelde dat het lot van de wedstrijd op die laatste drie minuten kon rusten en hij verhoogde zijn output tegen Golovkin. Hij bleef zijn stoten richten naar het lichaam en ging niet achteruit toen Golovkin in de aanval ging.

Die laatste poging leek een sleutelrol te spelen in de uiteindelijke beslissing van de juryleden, wat ertoe leidde dat Golovkin het eerste verlies lijdt in zijn carrière, met 40 gewonnen gevechten.

Na de wedstrijd werd Canelo gevraagd of hij bereid was om Golovkin voor de derde keer te ontmoeten in de ring, terwijl hij zei dat hij graag eerst van deze overwinning wil genieten, zou hij openstaan ​​voor een trilogie als dat is wat de fans eisten.

Bekijk ook

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Beruchte T-34 slaat 2 dikzakken ‘KO’ in MMA-gevecht (video)

Daniyal Elbaev is gebouwd als een Russische Tank en daar heeft hij zijn bijnaam"T-34" aan te danken.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page