Cris Cyborg goedgekeurd voor bokslicentie! Stapt zij uit de UFC? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Cris Cyborg goedgekeurd voor bokslicentie! Stapt zij uit de UFC?

Cris Cyborg goedgekeurd voor bokslicentie! Stapt zij uit de UFC?

UFC vrouwen vedergewicht kampioen Cris “Cyborg” Justino heeft een agressieve stap genomen in de richting van een professionele boks carrière.

Afgelopen woensdag werd Cris Cyborg goedgekeurd voor een boksvergunning door de California State Athletic Commission. Uitvoerend directeur Andy Foster bevestigde het nieuws naar MMAWeekly.com na een eerste rapport van MMAFighting.com.

Cyborg heeft meerdere malen op een potentiële bokswedstrijd aangestuurd, sinds zij een vriendschap heeft met de Olympische gouden medaillewinnaar Claressa Shields, met wie ze de afgelopen maanden in training is.

Cris Cyborg goedgekeurd voor bokslicentie! Stapt zij uit de UFC?

De andere factor die bij Cyborg speelt, om de boksring in te stappen, kan haar huidige contract situatie zijn met de UFC.

Na haar overwinning op Tonya Evinger in juli had Cyborg nog een gevecht met een termijn die in oktober verliep. Net na haar overwinning klonk Cyborg ervan overtuigd dat ze in staat zou zijn om overeenstemming te bereiken over een nieuwe langetermijnovereenkomst met de UFC.

“De UFC is de beste MMA-promotie ter wereld. Ik ben de beste vrouwelijke MMA-vechter ter wereld volgens de meeste fans al lang. Nu ik een UFC-kampioen ben, heeft het bedrijf en ikzelf wat meer tijd om dingen goed te krijgen en een gezonde arbeidsrelatie te creëren, “zei Cyborg begin augustus.

“Het is mijn doel dat ik kan blijven vechten voor de beste promotie ter wereld, en de grootste gevechten leveren die de fans willen zien”.

Moeilijke onderhandelingen

Helaas lijkt het dat de UFC, en Cyborg niet in staat zijn tot een nieuwe overeenkomst te komen. Dit ondanks de huidige onderhandelingen, die voor haar eerste titel verdediging tegen de bantamgewichtkampioen Holly Holm plaatsvond.

Uiteraard zou Cyborg’s bokscarrière van invloed kunnen zijn op haar toekomstplannen met de UFC.

Als zij zich opnieuw aanmeldt bij de organisatie, dan moet de UFC alle gevechten voor Cyborg buiten de promotie goedkeuren, net als de recente bokswedstrijd tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather.

Aan de andere kant, als Cyborg de vrije vechter status bereikt en niet in staat is een deal met de UFC te bereiken, dan zou ze vrij zijn om een ​​bokswedstrijd of potentieel te ondertekenen met een rivaliserende mixed martial arts organisatie, Bellator wellicht.

Nu is het maar een kwestie van wat er later in de carrière van Cyborg gebeurt, als ze begint met haar volgende uitdaging binnen of buiten het Octagon.

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page