CORONAVIRUS EN VECHTSPORT: Vechten of niet vechten? Nieuws
Nieuws

CORONAVIRUS EN VECHTSPORT: Vechten of niet vechten?

CORONAVIRUS EN VECHTSPORT: Vechten of niet vechten?
CORONAVIRUS EN VECHTSPORT: Vechten of niet vechten?

Professioneel boksen, kickboksen en mixed martial arts (MMA) zijn populaire sporten met een wereldwijde fanbase.

COVID-19 (coronavirusziekte 2019) is de infectieuze luchtwegaandoening veroorzaakt door het SARS-COV 2-virus (Severe Acute Respiratory Syndrome coronavirus 2). Op 11 maart 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) COVID-19 tot een pandemie verklaard.

Dit gezien de meer dan 118.000 gevallen van coronavirus zieken in meer dan 110 landen en gebieden over de hele wereld en het aanhoudende risico van verdere wereldwijde verspreiding. Om de verspreiding van COVID-19 onder controle te houden, adviseerden gezondheidsdiensten in verschillende landen isolatie van zieke personen, quarantaine voor degenen die mogelijk aan het virus zijn blootgesteld en sociale afstand.

Blijf op afstand

Sociale afstand, ook wel fysieke afstand genoemd, betekende het vrijhouden van ruimte tussen mensen buiten hun huis. Een afstand van minimaal 1.5 meter werd aanbevolen en mensen werd gevraagd niet in grote groepen samen te komen, om drukke plaatsen en massabijeenkomsten te vermijden. Wijdverbreide annulering of uitstel van sportevenementen, waaronder boksen, kickboksen en MMA-wedstrijden volgde.

De meest voorkomende reden voor annulering was besmettingsangst. De encyclopedie beschrijft besmetting als de overdracht van ziekte van persoon tot persoon door nauw contact. Door evenementen te annuleren, namen de staatscommissies, promotors en de bestuursorganen van vechtsporten de moeilijke maar verantwoordelijke beslissing om alle betrokken partijen te beschermen, namelijk de atleten, hun training kampen, ambtenaren van de Commissie, productieploegen en de fans op de locatie.

Achter gesloten deuren

Sommige promotors hebben de mogelijkheid onderzocht om een ​​vechtsportevenement 'achter gesloten deuren' te houden. Alleen de atleten, de cornermen, de scheidsrechter, de rechters, de ambtenaren van de Commissie, de artsen aan de ring en de tv-productieploeg zouden op de locatie aanwezig zijn.

De reden voor het houden van een evenement achter gesloten deuren is om het risico op overdracht van COVID-19 van persoon tot persoon op de locatie te verkleinen. Verder werd voorgesteld om alle atleten te testen op SARS-COV2 voordat ze de ring of kooi betreden.

Grote straf

De term "achter gesloten deuren" wordt voornamelijk gebruikt in combinatie met voetbal (voetbal) om gespeelde wedstrijden te beschrijven waarbij toeschouwers niet in het stadion mogen kijken.

Voetbalwedstrijden worden achter gesloten deuren gespeeld om een ​​team te straffen wanneer de fans gewelddadig gedrag vertonen en botsen met de rivaliserende team supporters en is opgenomen in de FIFA Disciplinary Code.

Bloeddorstige fans

Moeten temidden van de COVID-19-pandemie vechtsportevenementen achter gesloten deuren worden gehouden? In de vechtsporten wordt zelden gevochten zonder publiek. Gepassioneerde, vaak bloedhongerige fans steunen luid en vraatzuchtig hun prijsvechter en maken net zo goed deel uit van de sport als de atleten zelf.

Vechtsport atleten vechten niet alleen voor roem en geld, ze vechten voor hun fans in de zaal. Een evenement zonder publiek houden, haalt de essentie en sfeer uit een vechtsportevenement. Net zoals water het levenselixer is, zo is de vechtsportliefhebber dit voor de sport zelf.

Groot risico

Zelfs als een evenement achter gesloten deuren wordt gehouden en alle aanwezigen (niet alleen de atleten) worden getest op het coronavirus, blijft het risico van overdracht van persoon op persoon bestaan.

Het beheersen van de verspreiding van de COVID-19-pandemie is veel groter dan welk boks, kickboks of MMA-evenement dan ook. Het is een kwestie van sociale verantwoordelijkheid en een verplichting om te handelen ten behoeve van de samenleving als geheel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws