Home / Columns / UFC 249 AFGELAST: ‘Nu is alles echt naar de klote’

UFC 249 AFGELAST: ‘Nu is alles echt naar de klote’

Dana White is toch gezwicht voor de grote druk en heeft UFC 249 afgelast.

Ik had hem al klaar liggen deze column omdat ik niet kon geloven dat de UFC wel als enige nog een vechtsport event van formaat mocht organiseren. Toch had ik het wel gehoopt en bracht elk positief bericht een sprankje hoop.

Samen sterk, of toch niet

Maar de druk nam toe op de UFC en haar baas Dana White, concurrenten zagen hun kans de organisatie in een kwaad daglicht te zetten en in ons land kwam de doodsteek voor de fans toen bleek dat TALPA het UFC 249 event en de volgende UFC events weigerde uit te zenden wegens ethische redenen.

Alle UFC fans van Nederland op de barricaden, een voor allen en allen voor een we slaan de handen in elkaar. Maar zonder resultaat, en nu zo blijkt compleet vergeefse moeite geweest. Echter als je goed nadenkt was het te verwachten, dat alles afgeblazen zou worden.

Met z’n allen in een kooi

Is de vechtsport anders dan andere, hebben we dan verkeerd gedacht dat deze de coronavirus vrees wel zou omzeilen, dit nadat het heilige huis van de sport het ‘voetbal’ allang in de ijskast staat. Nee, want hopen mag altijd.

Iedereen zit zo’n beetje thuis als vrije vogels maar toch gekooid in een grote kooi. Maar als je de cijfers induikt, en vergelijkt lijkt het alsof de burger flink bedot wordt. Angst regeert en wordt ons ook nog eens ingefluisterd door de overheid, blijf binnen de dood ligt op de loer.

We worden bang gemaakt

Velen zeggen dat het coronavirus is bedacht om de menigte onder controle te krijgen, eerlijk gezegd ben ik het zelf ook steeds meer te geloven. Multi miljardair Bill Gates spreekt er al jaren over, wil nu speciale paspoorten en iedereen inenten, niet gratis natuurlijk, nee geld moet rollen. Maar dat even terzijde.

We wijken af, even terug naar de UFC en overige vechtsport events, alle hoop lijkt verloren nu instituut UFC is gezwicht. Je kunt het eens zijn of niet met deze column maar voor velen is nu de laatste strohalm afgebroken, en daarmee voorlopig de vechtsportwereld naar de klote. Het doet mij verdriet.

Harm de Beukelaar (columnist)

Bekijk ook

BREAKING: UFC kampioen Jon Jones doet afstand van titel

Jon Jones zegt dat hij de UFC Light Heavyweight-titel vacant stelt. Ook pleit hij voor ...

Jairzinho Rozenstruik einde zomer weer in actie bij de UFC

De Surinaamse UFC vechter Jairzinho Rozenstruik verwacht augustus of september weer in actie te komen. ...

🎥 | Bekende YouTube bokser rooft mee tijdens plunderingen

Jake Paul, de Amerikaanse Youtuber en bokser, was in een winkelcentrum dat zaterdagavond werd geplunderd. ...