UFC 249 AFGELAST: ‘Nu is alles echt naar de klote’ – Vechtsport Info
Home / Columns / UFC 249 AFGELAST: ‘Nu is alles echt naar de klote’

UFC 249 AFGELAST: ‘Nu is alles echt naar de klote’

Dana White is toch gezwicht voor de grote druk en heeft UFC 249 afgelast.

Ik had hem al klaar liggen deze column omdat ik niet kon geloven dat de UFC wel als enige nog een vechtsport event van formaat mocht organiseren. Toch had ik het wel gehoopt en bracht elk positief bericht een sprankje hoop.

Samen sterk, of toch niet

Maar de druk nam toe op de UFC en haar baas Dana White, concurrenten zagen hun kans de organisatie in een kwaad daglicht te zetten en in ons land kwam de doodsteek voor de fans toen bleek dat TALPA het UFC 249 event en de volgende UFC events weigerde uit te zenden wegens ethische redenen.

Alle UFC fans van Nederland op de barricaden, een voor allen en allen voor een we slaan de handen in elkaar. Maar zonder resultaat, en nu zo blijkt compleet vergeefse moeite geweest. Echter als je goed nadenkt was het te verwachten, dat alles afgeblazen zou worden.

Met z’n allen in een kooi

Is de vechtsport anders dan andere, hebben we dan verkeerd gedacht dat deze de coronavirus vrees wel zou omzeilen, dit nadat het heilige huis van de sport het ‘voetbal’ allang in de ijskast staat. Nee, want hopen mag altijd.

Iedereen zit zo’n beetje thuis als vrije vogels maar toch gekooid in een grote kooi. Maar als je de cijfers induikt, en vergelijkt lijkt het alsof de burger flink bedot wordt. Angst regeert en wordt ons ook nog eens ingefluisterd door de overheid, blijf binnen de dood ligt op de loer.

We worden bang gemaakt

Velen zeggen dat het coronavirus is bedacht om de menigte onder controle te krijgen, eerlijk gezegd ben ik het zelf ook steeds meer te geloven. Multi miljardair Bill Gates spreekt er al jaren over, wil nu speciale paspoorten en iedereen inenten, niet gratis natuurlijk, nee geld moet rollen. Maar dat even terzijde.

We wijken af, even terug naar de UFC en overige vechtsport events, alle hoop lijkt verloren nu instituut UFC is gezwicht. Je kunt het eens zijn of niet met deze column maar voor velen is nu de laatste strohalm afgebroken, en daarmee voorlopig de vechtsportwereld naar de klote. Het doet mij verdriet.

Harm de Beukelaar (columnist)

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page