Chakuriki doet de glorie tijden van het kickboksen herleven Nieuws
Nieuws

Chakuriki doet de glorie tijden van het kickboksen herleven

Chakuriki doet de glorie tijden van het kickboksen herleven

Wie Chakuriki niet kent zou eens in de geschiedenis van het Nederlandse kickboksen moeten duiken!

Ooit is het kickboksen begonnen in Nederland en Chakuriki ligt daar aan ten grondslag, onder leiding van Thom Harinck is deze naam niet alleen in Nederland bekend maar ook ver daarbuiten. Afgelopen weekend hield men een reünie waar veel oud leerlingen maar ook de concurrenten van destijds volop aanwezig waren. Zo'n 400 oud-leerlingen en geïnteresseerden waren aanwezig op de reünie, die oude tijden deed herleven, maar vergis je niet Chakuriki hoort echt nog niet tot het verleden.

Foto: Thom Harinck en Peter Aerts
Foto: Thom Harinck en Peter Aerts

Afdelingen in Japan en Brazilië

Ver buiten Nederland zul je Chakuriki terug vinden, in Japan waar men twee sportscholen heeft, en in Brazilië zelfs drie waarvan een in de berucht Favelas is de naam een van eer en erkenning. Nog steeds zijn er grote vechters die voortkomen en de normen en waarden van Chakuriki uitdragen, en is Thom Harinck nog steeds de drijvende kracht. De naam Thom Harinck trainer van Badr Hari in het verleden, en huidig nog steeds betrokken als coach bij een van de beste zwaargewichten Hesdy Gerges, is een die geschiedenis heeft geschreven. Wat ooit in het mooie Amsterdam begon is inmiddels een wereldwijd begrip.

Thom Harinck met Europees kampioen Jan Lomulder
Thom Harinck met Europees kampioen Jan Lomulder

Groot Gala in Japan

Op 3 maart 2018 staat er een groot Chakuriki gala in Japan op de rol, en als je de poster bekijkt zal dit de voor mening oudgediende een feest van herkenning zijn. Niet zozeer alleen wat de vechters betreft maar ook de opzet van de poster, zoals deze vroeger door heel Amsterdam en verder daarbuiten overal hingen. Persoonlijk krijg ik er kippenvel van om te zien dat de glorie van weleer nog steeds voortleeft. Een van Chakuriki's beste Japanse vechters zwaargewicht Nobu Hayashi zal acte de présence geven op het gala. dus het laatste hebben wij nog niet gehoord van Chakuriki. OSU!

Chakuriki doet de glorie tijden van het kickboksen herleven

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws