Canelo Alvarez: 'ik vecht tegen Golovkin als de fans het willen' Nieuws
Nieuws

Canelo Alvarez: 'ik vecht tegen Golovkin als de fans het willen'

Canelo Alvarez: 'ik vecht tegen Golovkin als de fans het willen'
Canelo Alvarez: 'ik vecht tegen Golovkin als de fans het willen'

Saul Canelo Alvarez deed wat iedereen zaterdagavond van hem verwachtte, namelijk elke seconde van het gevecht tegen WBA World super middengewicht kampioen Rocky Fielding domineren alvorens hem te stoppen in de derde ronde om zo de mogelijkheid te creëren van een derde gevecht tegen Gennady Golovkin.

Canelo (51-1-2, 34 KOs) presteerde het om zaterdagavond in Madison Square Garden in New York Fielding (27-2, 15 KOs) vier keer naar het canvas te werken.

Canelo vs GGG III

De 28-jarige Canelo geeft aan dat als de boksfans het willen, hij wederom tegen GGG zal vechten. Maar Canelo vindt ook dat hij al vaak genoeg heeft laten zien dat hij de betere van de twee is. Hij versloeg Golovkin (38-1-1, 34 KOs) op 15 september tijdens een 12 rondes durende gevecht.

"Ik vond dat de rivaliteit Canelo-GGG op op 15 september eindigde en ik liet zien dat ik de beste was, maar het waren twee geweldige gevechten, er dat is geen geheim. Als de fans het willen, kunnen we het regelen," zei Canelo na het gevecht volgens Boxingnews24.com. "Wat ik altijd wil doen is de beste gevechten maken, voor een wereldtitel of niet. Ik heb geweldige gevechten gevochten waar het niet om een wereldtitel ging."

Canelo vs Daniel Jacobs

Het probleem met het opzetten van een derde Canelo vs. Golovkin-gevecht is dat er op dit moment niet een enorme belangstelling voor is. Ook al deden de twee vechters niet echt voor elkaar onder, veel van de fans hebben er genoeg van en willen Canelo zien vechten tegen andere opponenten, maar op dit moment is er niemand waarvan de fans denken: daar moet Canelo tegen vechten. Behalve dan Jermall Charlo en in mindere mate GGG.

Golden Boy Promotions liet afgelopen zaterdag Daniel Jacobs in de ring, na het gevecht tussen Canelo en Fielding. Dat is een enorme hint met betrekking tot wie ze willen matchen met Canelo. Net als het Fielding gevecht is er niet veel animo vanuit de hardcore boksfans om Canelo het te zien op te nemen tegen Jacobs.

Verlies

De reden daarvoor is dat Jacobs in 2017 verloor van GGG in een 12 rondes durende gevecht. Daarna is het imago van Jacobs er niet beter op geworden door zijn nipte overwinning op Sergiy Derevyanchenko, Maciej Sulecki en Luis Arias. Jacobs verloor net niet van Derevyanchenko and Sulecki.

Boksdeskundige Jim Dower schrijft dat als Canelo echt serieus is en zijn fans wil tegemoetkomen, hij zal moeten vechten tegen Jermall Charlo, Callum Smith, David Benavidez en Jose Uzcategui. Gilberto ‘Zurdo’ Ramirez klimt ook omhoog op de ladder van de licht-middengewichten maar is nog ver bij Canelo vandaan.

Drie divisie kampioen

Het moedigste wat Canelo op dit moment kan doen is vechten tegen Callum Smith. Maar gelet op het feit dat Daniel Jacobs de ring is ingestapt, geeft te kennen dat Golden Boy Promotions al een keuze heeft gemaakt voor wie op 4 mei gaat vechten.

Canelo is door zijn winst op WBA ‘regular’ super middleweight champion Fielding gestegen naar de super-middelgewichtklasse en daarmee een drie divisie kampioen geworden. Het is geen enorme prestatie voor Canelo, want Oscar De La Hoya en Floyd Mayweather Jr. wonnen zes divisietitels en Manny Pacquiao is een voormalige acht-divisiekampioen.

Pak slaag

Fielding zag er zaterdagavond pijnlijk slecht uit , net als een rubberen bal die door Canelo de ring rond werd gestuiterd. Fielding werd herhaaldelijk door Canelo tegen het canvas geslagen en het leek erop dat hij alles verloor na de eerste knockdown in de eerste ronde. Fielding stond rechtop voor Canelo, als een bowling-pin, en liet hem op zijn lichaam en hoofd slaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws