Brons voor Nederlandse Judoka's op de Grand Prix in Boedapest Nieuws
Nieuws

Brons voor Nederlandse Judoka's op de Grand Prix in Boedapest

Brons voor Nederlandse Judoka's op de Grand Prix in Boedapest

Herkansing

Marhinde Verkerk eindigde in dezelfde categorie als zevende. De Nederlandse, die net als Steenhuis langdurig kampte met een blessure, versloeg haar eerste partij de Brazilliaanse Nathalia Parisoto op ippon. In de kwartfinale was de Japanse Rika Takayama na drie minuten op ippon te sterk. Via herkansing trof Verkerk Katiejemima Yeatsbrown (GBR), die met waza-ari de wedstrijd won.

Brons voor Nederlandse Judoka's op de Grand Prix in Boedapest

De tweede bronzen medaille van de dag ging naar Roy Meyer. Boven 100 kilogram won Meyer de strijd om de medaille via een armklem van Zarko Culum (SRB). Het zwaargewicht begon sterk aan zijn wedstrijddag en won achtereenvolgend van Vito Dragic (SLO), Andrii Kolesnyk (UKR) en Adam Okruashvili (GEO). In de halve finale won Kokoro Kageura uit Japan met waza-ari van Meyer. Ook Jur Spijkers deed in Boedapest mee in deze gewichtscategorie. Met waza-ari versloeg de Brabander Aliaksandr Vakhaviak (BLR). In de tweede ronde was de Rus Ruslan Shakhbazov na anderhalve minuut op ippon te sterk.

Golden score

Bij de zwaarste damesklasse eindigde Tessie Savelkouls als zevende. Nadat ze de eerste ronde was vrijgeloot, won ze in de golden score haar wedstrijd van Ivana Maranic uit Kroatië. In de kwartfinale moest Savelkouls buigen voor Idalys Ortiz uit Cuba. In de herkansing kon de Nederlandse niet meer in actie komen en won Carolin Weiss (GER) automatisch de wedstrijd.

Jesper Smink en Noël van ’t End vertegenwoordigden Nederland in de categorie tot 90 kilogram. De 20-jarige Smink begon met winst op ippon tegen Mihail Marchitan (UAE) en won vervolgens op straffen van de Duitse Eduard Trippel. In de derde ronde was Ushangi Margiani uit Georgië met waza-ari te sterk. Van ’t End won zijn eerste partij binnen twee minuten van Paul Kibikai (GAB). Daaropvolgend stond de Nederlander tegenover de als tweede geplaatste Nikoloz Sherazadishvili (ESP), die op straffen te sterk bleek.

Tot 100 kilogram kwam Simeon Catharina in actie. Hij betrad de tatami samen met Ivan Remarenco (UAE), die met waza-ari de partij won en daarmee Catharina uitgeschakelde.

Bron: JBN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws