Brazilian Jiu-Jitsu en het Franse vreemdelingenlegioen Nieuws
Nieuws

Brazilian Jiu-Jitsu en het Franse vreemdelingenlegioen

Brazilian Jiu-Jitsu en het Franse vreemdelingenlegioen
Brazilian Jiu-Jitsu en het Franse vreemdelingenlegioen

Het Franse Légion étrangère is een militaire dienstvleugel van het Franse leger opgericht in 1831, uniek omdat het exclusief is voor buitenlanders die in de Franse strijdkrachten willen dienen.

Het vreemdelingenlegioen staat tegenwoordig bekend als een elite-eenheid wiens training niet alleen gericht is op traditionele militaire vaardigheden, maar ook op zijn sterke esprit de corps. Omdat de mannen uit verschillende landen met verschillende culturen komen, is dit een manier om ze voldoende te versterken om als team te werken.

Daarom wordt training vaak beschreven als niet alleen fysiek uitdagend, maar ook psychologisch zeer stressvol. Het Braziliaanse Jiu-Jitsu of BJJ maakt inmiddels een flinke opmars in het legioen. Er dienen een groot aantal Brazilianen in het Legioen die het BJJ mee namen.

Samenwerking

Een van hen is Korporaal Andre Figueiredo, hij geeft zijn mede legionairs les in het BJJ in samenwerking met GFteam, de meester Julio Cesar, Gabriel Rainho die in Duitsland woont en die verantwoordelijk voor GFTeam in Europa heeft samen met specifieke Figueiredo trainingen opgezet.

"Het komt nog wel eens aan op man tot man gevechten als wij aan het front dienen en dan wil je zeker zijn dat je een een goede kans maakt, "zegt Figueiredo. De legionairs trainen dan ook veel op take downs en ground en pound waar zij letterlijk leren een vijand tot moes te slaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws