Bomaanslag: Bekende MMA-vechter zwaargewond in ziekenhuis - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bomaanslag: Bekende MMA-vechter zwaargewond in ziekenhuis

Bomaanslag: Bekende MMA-vechter zwaargewond in ziekenhuis

Bomaanslag: MMA-vechter Phoe Thaw zwaargewond in ziekenhuis

Phoe Thaw, de bekende Birmese ONE Championship MMA-vechter is gisteren zwaar gewond geraakt bij een bomaanslag op de sportschool waar hij traint. Het lichaam van Thaw is voor 50% verbrand, hij wordt verzorgd in een militair ziekenhuis in zijn land.

De BBC meldt dat Phaw zwaar gewond raakte bij de bomaanslag, getuigen melden dat de vechter er slecht aan toe is maar buiten levensgevaar verkeerd. Een familielid van de Birmees die beschuldigd wordt van deelname aan de demonstraties tegen de militaire coup in zijn land gaf een verklaring af.

,,Hij wordt nu behandeld in een militair hospitaal. Hij verkeert niet langer in een levensbedreigende toestand. We hebben echter alleen foto’s gezien van de verwondingen als brandwonden”, zegt het familielid. De aanslag sloeg kort na het middaguur toe. Een goede vriend van Thaw zei dat het incident plaatsvond in de Utopia Tower-sportschool.

Ziekenhuis detentie

Verder zegt het familie: ,,Hij heeft een operatie ondergaan. Ongeveer 50 procent van zijn onderlichaam was verbrand. Hij was bewusteloos. Hij kreeg zuurstof. Nu wordt hij vastgehouden door de militaire raad.” Thaw, die deelnam aan anti-coup-activiteiten na de militaire staatsgreep van 1 februari, is volgens sectie is daarvoor aangeklaagd, zo melde bronnen aan de BBC.

Thaw kwam voor het laatst in actie tijdens ONE: ‘Century’ Part 1, waar hij in de openingsronde werd verslagen door Chang Min Yoon. Hij heeft gevochten op acht van de negen grote events van de organisatie in Yangon. ONE heeft nog geen verklaring afgegeven over de situatie van haar vechter.

Bekijk ook

BREAKING! UFC’er Mike Perry tekent bij Bare Knuckle organisatie BKFC

Mike Perry, UFC-veteraan tekent een multi-fight contract bij BKFC

Rico streeft droom na! ‘Geen idee wanneer ik vecht’

Rico Verhoeven heeft een van de zwaarste gevechten uit zijn carrière achter de rug

‘Rico tegen Jamal 4e gevecht gaat er komen!’ (video)

Er kloppen veel vechters aan die een kans willen tegen Rico

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page