'Reinier de Ridder is (g)een saaie vechter': ONE kampioen schreef geschiedenis Nieuws
Nieuws

'Reinier de Ridder is (g)een saaie vechter': ONE kampioen schreef geschiedenis

'Reinier de Ridder is (g)een saaie vechter': ONE kampioen schreef geschiedenis

Reinier de Ridder schreef vorige maand MMA-geschiedenis met het veroveren van een tweede wereldtitel bij ONE Championship. De Nederlander bezit inmiddels de middengewicht en lichtzwaargewicht titels van de organisatie, beide veroverde De Ridder op de Birmees Aung La N Sang.

Hoewel de Ridder een top prestatie neerzette is er ook kritiek op de Brazilian Jiu Jitsu expert, de Nederlander zou een saaie vechter zijn omdat hij zich richt op het grondgevecht. Echter betekent de term Mixed Martial Arts een mengeling van vechtsporten, dus of een vijand op de grond verslagen wordt of staand moet niets uitmaken.

Over het gevecht zelf zegt De Ridder in een interview op de ONE website; ,,Het was een geweldig gevecht. Respect voor Aung, hij is een geweldige vechter en een geweldige kampioen. Ik ben gewoon blij dat het voorbij is'', zei De Ridder.

Topvechter

Toen de Ridder de middengewicht titel veroverde op N Sang kreeg hij een storm van kritiek over zich heen van de fans van de Birmees. Daar trok de Nederlander zich niet veel van aan, en richtte zich op de lichtzwaargewicht titel van de Birmees. Nu richt de Ridder zich op een derde titel, als hij deze weet te claimen zal hij zeker het predikaat 'saai' verliezen want hoe kun je een topvechter als de Nederlander saai noemen met dit soort prestaties zeggen fans.

Overigens nam de Ridder het gevecht tegen de Birmees aan op korte termijn, slechts enkele dagen voor het gevecht werd hij gebeld en aanvaarde. ,,Ik heb laten zien Ik heb de cardio, het uithoudingsvermogen, ik kan jongens in elke ronde neerhalen", zegt de Ridder. ,,Ik heb mijn vechterhart laten zien op slechts 6 dagen van tevoren zo kan instappen tegen een veel zwaardere man, een veel verbeterde Aung, dus ik ben tevreden. Hij was deze keer erg sterk veel sterker dan de vorige keer. "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws