‘Reinier de Ridder is (g)een saaie vechter’: ONE kampioen schreef geschiedenis – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Reinier de Ridder is (g)een saaie vechter’: ONE kampioen schreef geschiedenis

‘Reinier de Ridder is (g)een saaie vechter’: ONE kampioen schreef geschiedenis

'Reinier de Ridder is geen saaie vechter': ONE kampioen schreef geschiedenis

Reinier de Ridder schreef vorige maand MMA-geschiedenis met het veroveren van een tweede wereldtitel bij ONE Championship. De Nederlander bezit inmiddels de middengewicht en lichtzwaargewicht titels van de organisatie, beide veroverde De Ridder op de Birmees Aung La N Sang.

Hoewel de Ridder een top prestatie neerzette is er ook kritiek op de Brazilian Jiu Jitsu expert, de Nederlander zou een saaie vechter zijn omdat hij zich richt op het grondgevecht. Echter betekent de term Mixed Martial Arts een mengeling van vechtsporten, dus of een vijand op de grond verslagen wordt of staand moet niets uitmaken.

Over het gevecht zelf zegt De Ridder in een interview op de ONE website; ,,Het was een geweldig gevecht. Respect voor Aung, hij is een geweldige vechter en een geweldige kampioen. Ik ben gewoon blij dat het voorbij is”, zei De Ridder.

Topvechter

Toen de Ridder de middengewicht titel veroverde op N Sang kreeg hij een storm van kritiek over zich heen van de fans van de Birmees. Daar trok de Nederlander zich niet veel van aan, en richtte zich op de lichtzwaargewicht titel van de Birmees. Nu richt de Ridder zich op een derde titel, als hij deze weet te claimen zal hij zeker het predikaat ‘saai’ verliezen want hoe kun je een topvechter als de Nederlander saai noemen met dit soort prestaties zeggen fans.

Overigens nam de Ridder het gevecht tegen de Birmees aan op korte termijn, slechts enkele dagen voor het gevecht werd hij gebeld en aanvaarde. ,,Ik heb laten zien Ik heb de cardio, het uithoudingsvermogen, ik kan jongens in elke ronde neerhalen”, zegt de Ridder. ,,Ik heb mijn vechterhart laten zien op slechts 6 dagen van tevoren zo kan instappen tegen een veel zwaardere man, een veel verbeterde Aung, dus ik ben tevreden. Hij was deze keer erg sterk veel sterker dan de vorige keer. “

Bekijk ook

HAAT is het beste vechtmedicijn: ‘F*ck vriendschappen’

Het zwaargewicht is er duidelijk over haat is het beste vechtmedicijn

Vertraagde knock-out: UFC’er belandt in ziekenhuis

Barboza raakte Burgos met een harde combinatie van twee stoten in de tweede ronde van de vedergewicht wedstrijd.

Ferguson lijdt 3e verlies op rij: Einde UFC-carrière in zicht?

Beneil Dariush pakte zaterdagavond de grootste overwinning uit zijn carrière en bezorgde Tony Ferguson zijn derde opeenvolgende nederlaag

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page