Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt Nieuws
Nieuws

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Vyacheslav Datsik de neonazistische ex-gevangene, wordt naar verwachting geconfronteerd met de veroordeelde verkrachter Alexander Emelianenko. Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

Het nieuws werd voor het eerst gemeld door Emelianenko, die een video plaatste waarop hij en Datsik hun contracten op Telegram ondertekenen. Het gevecht staat gepland voor september onder de vlag van Hardcore Boxing.

Datsik, vooral bekend om zijn KO-overwinning op voormalig UFC-kampioen Andrei Arlovski, heeft een lange criminele geschiedenis met onder meer mishandeling, beroving, moordbedreigingen, het overvallen van bordelen om sekswerkers te vernederen en het ontsnappen uit een psychiatrische afdeling.

Zwaar gestoord

In 2010 werd Datsik overgebracht naar een slecht beveiligde psychiatrische kliniek, waar hij prompt ontsnapte nadat hij een gat in het hek had gescheurd met zijn blote handen. Vervolgens stak hij illegaal de grens met Noorwegen over, gaf zich over aan de Noorse autoriteiten en vroeg politiek asiel aan.

Gevluchte Datsik werd asiel geweigerd de Rus was naar verluidt in Noorwegen aangekomen met neonazi-symbolen. Had een geladen pistool bij zich en verklaarde zichzelf "geen nationalist maar een racist". werd direct teruggestuurd naar Rusland.

Afpersing en sex

Wat Emelianenko betreft de broer van de bekende Bellator MMA vechter Fedor. De voormalige PRIDE-vechter werd in 2015 veroordeeld voor aanranding, ontvoering door het achterhouden van een paspoort. Emelianenko zou het paspoort van zijn huishoudster (27) uit haar tas hebben gestolen en haar te hebben afgeperst voor seksuele diensten, terwijl hij haar dwong verdovende middelen te consumeren.

Emelianenko werd veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf, maar werd voorwaardelijk vrijgelaten nadat hij slechts 18 maanden van zijn straf had uitgezeten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws