Bokslegende Mike Tyson's gevangenisstraf! Waarom eigenlijk? Nieuws
Nieuws

Bokslegende Mike Tyson's gevangenisstraf! Waarom eigenlijk?

Bokslegende Mike Tyson's gevangenisstraf! Waarom eigenlijk?

Bokslegende Mike Tyson heeft een behoorlijk leven gehad. Hij heeft de hoogste hoogtepunten en de laagste dieptepunten gezien. Tyson is een van de grootste zwaargewichten die ooit in de boksring is gestapt. Maar belandde wel in de cel, veel jonge fans vragen zich af waarom.

Aan de andere kant was Tyson ook een zeer controversiële figuur en heeft hij dus tijd in de gevangenis doorgebracht Tyson ging de gevangenis in nadat hij in 1992 schuldig was bevonden aan het seksueel misbruiken van een 18-jarige. Desiree Washington, een deelnemer aan een schoonheidswedstrijd, beschuldigde de bokslegende van verkrachting.

Ze beweerde dat hij haar in juli 1991 seksueel had aangerand nadat ze hem had vergezeld terug naar zijn kamer na de repetitie van een schoonheidswedstrijd. Washington vertelde de politie en getuigde later ook in de rechtbank dat 'Iron Mike' erom lachte terwijl ze huilde.

Gevaarlijkste man ooit

Het is echter vermeldenswaard dat Mike Tyson beweerde dat alles wat er tussen de twee gebeurde met wederzijdse toestemming was. Hij werd in maart 1992 voor de aanklachten veroordeeld. Zijn straf was oorspronkelijk tien jaar, maar werd teruggebracht tot zes jaar met een proeftijd van vier jaar. Tyson kwam uiteindelijk vrij na slechts drie jaar in de gevangenis te hebben doorgebracht.

Tyson stopte met boksen maar maakte op middelbare leeftijd zijn comeback tegen Roy Jones Jr in een demo wedstrijd. Daarna stapte hij tot nu toe niet meer in de ring ook al wordt hij nog regelmatig uitgedaagd vooral door jongere boksers die hun krachten willen meten met de gevaarlijkste man ooit in de ring.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws