Bokskampioen Usyk terug de oorlog in! 'Oekraïne roept'
Home / Nieuws / Bokskampioen Usyk terug de oorlog in! ‘Oekraïne roept’

Bokskampioen Usyk terug de oorlog in! ‘Oekraïne roept’

Bokskampioen Usyk terug de oorlog in! 'Oekraïne roept'

Oleksandr Usyk keerde gisteren terug naar Oekraïne na zijn recente overwinning op Anthony Joshua. De Oekraïner die vanaf het front in de oorlog met Rusland een uitstapje maakte om een remtach met Joshua aan te gaan, zal hoogstwaarschijnlijk in 2023 tegen Tyson Fury gaan vechten.

Bokskampioen Oleksandr Usyk is teruggekeerd in zijn thuisland in Oekraïne na zijn prachtige overwinning op voormalig tweevoudig wereldkampioen zwaargewicht Anthony Joshua in Saoedi-Arabië. De IBF, WBA en WBO-kampioen Usyk heeft mogelijk een einde gemaakt aan Joshua’s carrière als grote speler met die overwinning. Dit aangezien het voor de grote Brit bijna onmogelijk zal zijn om zijn opeenvolgende nederlagen mentaal te overwinnen en terug te komen naar de top.

Usyk gaat afwachten of een wedstrijd kan worden samengesteld met WBC-kampioen Tyson Fury. ,,Joshua, die in feite wist dat hij zijn rematch had verloren ondanks zijn beste inspanningen, gooide Usyk’s titelriemen uit de ring en realiseerde zich dat hij dat niet had moeten doen. Greep de microfoon en hield een lange toespraak die soms ongemakkelijk was om naar te kijken.

Oorlog

Voor Usyk die wel wat gewend is was dat een ongemakkelijk moment. Hij waarschuwde gekscherend Joshua achteraf dat deze het team van de Oekraïner niet boos had moeten maken. ,,Het zijn allemaal straatvechters”, zei Usyk die toevoegde dat Joshua flink wat klappen had kunnen krijgen.

Nu Usyk die dispensatie kreeg om het front te verlaten en te boksen tegen Joshua is inmiddels weer terug in zijn door de oorlog geteisterde land. Ongetwijfeld zal Usyk zich weer bij zijn eenheid voegen die hij achterliet om Joshua te bestrijden.

Bekijk ook

KO klapper in 19 sec! UFC'er Ben Rothwell maakt knaldebuut bij BKFC

KO klapper in 19 sec! UFC’er Ben Rothwell maakt knaldebuut bij BKFC

Rothwell die als een razende tekeer ging lijkt gemaakt voor het blote vuist boksen

Tarik Khbabez favoriet over Sergej Maslobojev voor Collision 4

Tarik Khbabez favoriet over Sergej Maslobojev voor Collision 4

Tarik Khbabez wordt als favoriet aangemerkt

Rus beukt tegenstander zwaar door de ring in MMA-pot

Rus beukt tegenstander zwaar door de ring in MMA-pot (video)

Ruslan Kostin maakte snel werk van zijn tegenstander Magomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page