Bokskampioen Usyk richt stichting op om Oekraïne te helpen
Home / Nieuws / Bokskampioen Usyk richt stichting op om Oekraïne te helpen

Bokskampioen Usyk richt stichting op om Oekraïne te helpen

Oleksandr Usyk heeft een liefdadigheidsstichting opgericht om Oekraïne te helpen. De Usyk Foundation is een non-profit organisatie. Het fonds zal Oekraïners die getroffen zijn door de Russische invasie helpen door in hun basisbehoeften te voorzien.

Bokskampioen Usyk richt stichting op om Oekraïne te helpen

Rusland begon de grootschalige oorlog in Oekraïne op 24 februari. Meer dan 10 miljoen mensen werden gedwongen hun huizen te verlaten, zoals gerapporteerd door de Verenigde Naties. Duizenden werden gedood, het exacte aantal is momenteel onmogelijk te bepalen.

Volgens de gegevens van het KSE Institute werden alleen tijdens de eerste drie weken van de vijandelijkheden meer dan 124 kleuterscholen, 39 ziekenhuizen, 1.600 woongebouwen en tientallen bruggen in Oekraïne vernietigd of beschadigd. En deze aantallen blijven groeien.

Oekraïens Olympisch kampioen en onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht boksen Usyk en zijn team konden niet aan de kant blijven tijdens zo’n uitdagende tijd voor hun thuisland en natie. Ze hebben de Usyk Foundation opgericht om financiële steun van de internationale gemeenschap te mobiliseren. Zorgzame mensen die willen bijdragen aan de komst van vrede.

De kant van het licht

Het BGV Charity Fund, een partner van de stichting, zal zorgen voor de directe uitvoering van enkele projecten in Oekraïne. ,,Je land en zijn mensen helpen om deze afschuwelijke oorlog te winnen die door de Russische Federatie is begonnen, is het doel geworden voor de hele Oekraïense natie”, zegt Usyk.

,,Ik doe een beroep op de wereldgemeenschap, mijn bokscollega’s en gewetensvolle mensen die zich bewust zijn van de verschrikkelijke misdaden die Rusland nu begaat tegen onschuldige mensen. We hebben uw hulp en steun nodig. Dus laten we vechten aan de kant van het licht, de Oekraïense kant”, zegt Usyk, oprichter van de Usyk Foundation.

Bekijk ook

Kijk hier live! Badr vs Overeem persconferentie vandaag

Kijk hier live! Badr vs Overeem persconferentie vandaag

Vandaag zal GLORY om 12:00 uur een geplande persconferentie houden als onderdeel van de promotie voor het trilogie gevecht tussen Badr Hari en Alistair Overeem. Je kunt hier de persconferentie live volgen via onderstaande videospeler.

Klappen voor TikTokker in Zoom meeting gevecht: 'Alles kan' (video)

Klappen voor TikTokker in Zoom meeting gevecht: ‘Alles kan’ (video)

Frankie LaPenna de bekende TikTok ster kreeg een flink pak slaag van een MMA-vechter tijdens PFL 5 afgelopen vrijdag in Atlantic City, New Jersey, Amerika.

75 seconden knock-out door Carlos Ulberg UFC-Kampioen springt gat in de lucht

75 seconden knock-out: UFC-Kampioen springt gat in de lucht

Carlos Ulberg had iets meer dan een minuut nodig om de klus in Las Vegas te klaren

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page