Bokskampioen (25) verdrinkt op mysterieuze wijze tijdens snorkelen Nieuws
Nieuws

Bokskampioen (25) verdrinkt op mysterieuze wijze tijdens snorkelen

Bokskampioen (25) verdrinkt op mysterieuze wijze tijdens snorkelen

Cam Shaw een Britse bokskampioen verdronk afgelopen maandag op tragische wijze tijdens het snorkelen op het Great Barrier Reef in Australië.

De Britse bokser Cam Shaw verdronk op tragische wijze tijdens het snorkelen op het Great Barrier Reef in Australië. Hij was net 25 jaar oud geworden. De in York geboren Cam, een amateur-bokskampioen, werd gedwongen zijn carrière stop te zetten toen de Covid-19-pandemie toesloeg nadat hij alle vier zijn professionele gevechten had gewonnen.

Hij werd uiteindelijk skileraar in Zwitserland en bracht dit jaar door in Nieuw-Zeeland voordat hij zijn vriendin meenam voor een vakantie in Australië samen met twee vrienden uit Engeland. De bokser was op het moment van zijn overlijden op maandag 24 oktober op een georganiseerde expeditie.

Wat is er gebeurt

Zijn door roept vragen op omdat hij een goed geoefend zwemmer was. ,,Hij was een sterke zwemmer - ik leerde hem zwemmen bij Water World in York toen hij tweeënhalf was en hij bereikte negen van de mogelijke elf niveaus", zegt de vader van de bokser Rod Shaw.

Cam won in 2018 de Elite-titel van 60 kg van de Amateur Boxing Association en het jaar daarvoor de gouden medaille op de prestigieuze Hivdovre Box Cup in Denemarken. Een woordvoerder van de politie van Queensland zei: "Er wordt onderzoek gedaan naar de omstandigheden rond zijn dood, maar het wordt niet verdacht geacht."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws