Boksen: 'Op doping betrapte Billy Joe Saunders kan wereltitel vaarwel zeggen' Nieuws
Nieuws

Boksen: 'Op doping betrapte Billy Joe Saunders kan wereltitel vaarwel zeggen'

Boksen: 'Op doping betrapte Billy Joe Saunders kan wereltitel vaarwel zeggen'
Boksen: 'Op doping betrapte Billy Joe Saunders kan wereltitel vaarwel zeggen'

De Massachusetts State Athletic Commission weigert Billy Joe Saunders een boks licentie te geven vanwege zijn recente mislukte drugstest voor het verboden prestatie bevorderende stimulerende middel oxilofrine. Wat betekent dat zijn aanstaande gevecht wordt geannuleerd en dat de WBO hem waarschijnlijk zijn titel zal ontnemen.

Saunders, die ook een kleine $ 2,3 miljoen aan zijn neus voorbij ziet gaan, was gepland om zijn vierde titelverdediging te doen tegen voormalig tweevoudig junior middengewicht en verplichte uitdager Demetrius Andrade op 20 oktober (DAZN) bij TD Garden in Boston.

Bewijs

Hoewel Saunders van de kaart gehlaad is, gaat de show gewoon door en bokst Andrade tegen Walter Kautondokwa voor de vacante interim-titel. WBO-president Francisco "Paco" Valcarcel vertelde ESPN dat de sanctionerende instantie Saunders een brief zal sturen met de vraag om aan te tonen waarom hij niet van de wereldtitel zou moeten worden ontdaan.

Saunders krijgt 10 dagen om op de brief te reageren en deze gaat vervolgens door de WBO-klachtencommissie, die zijn bevindingen zal indienen in een resolutie bij het uitvoerend comité van de sanctionerende instantie. Die commissie zal dan stemmen of men hem de titel mag afnemen. Als de WBO volgt wat het doorgaans in deze situaties doet, verliest Saunders de titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws