Home / Nieuws / Boks Nieuws / BOKSEN: ‘Canelo Alvarez tekent het grootste boks contract ooit in de sportgeschiedenis’

BOKSEN: ‘Canelo Alvarez tekent het grootste boks contract ooit in de sportgeschiedenis’

Canelo tekent voor de best betaalde sportster ter wereld. Afbeelding: Oscar de la Hoya.

Saul Canelo Alvarez is uitgegroeid tot de bestbetaalde bokser op de planeet na het ondertekenen van een nieuwe deal om zijn volgende 11 gevechten te laten zien op sport streaming dienst DAZN, te beginnen met zijn aanstaande gevecht met Rocky Fielding.

De zwaargewicht divisie van Boksen is mogelijk weer het meest besproken met boksers als Deontay Wilder en Tyson Fury die zich klaar maken om elkaar op 1 december onder ogen te zien, maar het was iets meer dan een jaar geleden dat Saul Canelo Alvarez hielp ‘boksen te redden’.

Dat was de gedachte van sommigen toen Canelo Gennady vrsus Golovkin voor de eerste keer in september 2017 plaatsvond, alleen omdat ze de Floyd Mayweather en Conor McGregor ‘circus’ van twee weken daarvoor niet leuk vonden.

Grote naam

Alvarez was al een van de grootste namen in de sport met een enorme Mexicaanse aanhang, maar zijn gelijkspel met GGG en de daaropvolgende overwinning in het tweede gevecht maakten hem een ​​nog grotere ster, waardoor hij ook de onbetwiste kampioen in het middengewicht werd.

HBO’s beslissing om niet langer boksen te laten zien, liet de 28-jarige zonder een thuis voor zijn toekomstige gevechten, maar hij heeft nu een deal getekend met de nieuwe streaming dienst DAZN met een waarde van maar liefst $ 365 miljoen tot 2023 over 11 gevechten. Oscar de la Hoya, hoofd van Golden Boy Promotions die Canelo vertegenwoordigen, zei: “Canelo is de bestbetaalde sporter ter wereld, hij is extreem blij.”

Anthony Joshua

DAZN is nieuw in de VS en is pas op 22 september begonnen met streaming voor Anthony Joshua’s meest recente gevecht tegen Alexander Povetkin met toevoeging van De La Hoya: “Dit is enorm voor boksen, enorm voor Canelo en enorm voor Golden Boy. Iets heel monumentaals voor de bokssport. ” De recordbrekende deal brengt de Mexicaanse voorsprong op de deal van $ 325 miljoen die Giancarlo Stanton tekende toen hij in 2014 overging van Miami Marlins naar de New York Yankees.

De derde beste pond-voor-pond bokser van Ring magazine zal proberen zijn waarde op die lijst te bewijzen in zijn volgende gevecht. Zijn gewicht aan te passen om Rocky’s Fielding in Engeland te verslaan voor de WBA (Reguliere) super middengewicht titel. Het gevecht met Fielding op 15 december is de eerste van de nieuwe deal met DAZN.

Bekijk ook

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Boksen: Dillian Whyte vs. Oscar Rivas officieel aangekondigd

Dillian Whyte zal Oscar Rivas treffen wanneer hij terugkeert op 20 juli in de O2 Arena in Londen.

Boksen: Amir Khan wil Conor McGregor na Terence Crawford

Boksen: Amir Khan wil Conor McGregor na Terence Crawford

Amir Khan zegt dat hij klaar is om tegen Conor McGregor te vechten na zijn gevecht met Terence Crawford op zaterdagavond.

REGIO NIEUWS UITGELICHT