WURGDEAL: Canelo Alvarez moet 15 miljoen per gevecht inleveren - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / WURGDEAL: Canelo Alvarez moet 15 miljoen per gevecht inleveren

WURGDEAL: Canelo Alvarez moet 15 miljoen per gevecht inleveren

Bokskampioen Canelo Alvarez moet 15 miljoen per gevecht inleveren

Canelo Alvarez heeft een nieuwe deal van $ 20 miljoen per gevecht aangeboden gekregen door DAZN in plaats van 35 miljoen.

Alvarez zou oorspronkelijk 35 miljoen per gevecht krijgen, hij had getekend voor 10 gevechten. Echter door de coronapandemie mag er geen publiek bij de wedstrijden zijn. Dit houdt in geen ticketverkoop aan de deur, dus minder inkomsten voor DAZN.

Addertje onder het gras

Na flink heen en weer gepraat waar Alvarez zich vasthield aan de 35 miljoen, komt DAZN nu dus met een aanbod. Afhankelijk van het aantal abonnees dat zijn matches opleveren voor het betaald kijken bij DAZN. Er is nog een addertje onder het gras in de nieuwe voorgestelde deal.

De tegenstanders zouden door Canelo en DAZN samen worden geselecteerd in plaats van door de Mexicaanse ster zichzelf. Deze nieuwe deal kan voor Canelo werken zolang hij bereid is om tegen de beste te vechten. En dat betekent dat hij voorzichtig moet zijn om alleen de beste vechters te kiezen waarvan kijkers hem tegen willen zien vechten.

Taaie tegenstander

Dat is mogelijk slecht nieuws voor Canelo, omdat hij liever vecht tegen namen als Avni Yildirim of Billy Joe Saunders. Die namen zijn niet groot genoeg om veel nieuwe abonnees op DAZN te werven.

Zelfs Callum Smith, een man waarvan sommige boksfans dachten dat hij met 168 de nummer 1 vechter was, zal waarschijnlijk niet veel Amerikaanse fans interesseren als tegenstander voor Canelo.

Als Canelo instemt met de nieuwe deal van $ 20 miljoen per gevecht, kan dit hem meer opleveren dan zijn oorspronkelijke deal van $ 35 miljoen per gevecht. Maar als Canelo dat zou doen, zou hij het moeten opnemen tegen jongens als Gennadiy Golovkin en andere taaie vechters waar hij het potentieel zou hebben om te verliezen. Of hij daar zin in heeft valt te bezien.

Bekijk ook

Doodsklap! Senegalese reus ‘KO’ door sterkste man (video)

Mariusz Pudzianowski sloeg met een ware doodsklap 'Bombardier' ​uit Senegal knock-out

Ben Saddik reageert op verlies tegen Rico: ‘Kwaad bloed begraven’

Jamal Ben Saddik verloor gisteravond van Rico Verhoeven in een van de heftigste gevechten ooit binnen de organisatie.

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page