WBC PRESIDENT: 'Boksen keert eerder terug dan andere sporten' Nieuws
Nieuws

WBC PRESIDENT: 'Boksen keert eerder terug dan andere sporten'

WBC PRESIDENT: 'Boksen keert eerder terug dan andere sporten'
WBC PRESIDENT: 'Boksen keert eerder terug dan andere sporten'

Waarom het boksen eerder terug zal keren dan andere sporten

Op dit moment is zowat elke sport op pauze gezet vanwege de aanhoudende coronavirus pandemie. De voorzitter van de World Boxing Council, Mauricio Sulaimán, gelooft dat boksen, vanwege de omstandigheden die nodig zijn om te vechten, sneller zal terugkeren dan andere sporten.

Tijdens een interview met ESPN Radio Fórmula legde de Sulaimán uit waarom boksen kon terugkeren voor andere teamsporten en hoe aangepaste boks maatregelen kunnen worden uitgevoerd, zoals die op 25 april in Nicaragua.

Boksen is simpel aan te passen

“Boksen is een sport die veel makkelijker omgedraaid kan worden. De besmetting met het coronavirus komt blijkbaar niet door bloed of zweet. Bij voetbal, honkbal is er natuurlijk ook contact. Bij boksen is het simpel: het zijn twee atleten, één tegen één. Bij andere sporten is de logistiek ingewikkelder ", zegt Sulaimán.

Hij erkende dat de WBC al bezig is om een ​​uitbraak tijdens functies te voorkomen en ook om de boksers zelf te beschermen. "We stellen een protocol samen dat kan dienen als leidraad voor bokscommissies en promotors om met maximale veiligheid te boksen en events achter gesloten deuren te verzorgen", aldus Sulaimán.

Foto Artikel Cashino NDT via Unsplash

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws