Home / Nieuws / Boks Nieuws / Vuil spelletje: Luis Ortiz bokst niet tegen Anthony Joshua

Vuil spelletje: Luis Ortiz bokst niet tegen Anthony Joshua

Vuil spelletje: Luis Ortiz bokst niet tegen Anthony Joshua

Het team van Luis Ortiz bevestigt dat de Cubaan niet tegen Anthony Joshua zal vechten.

Anthony Joshua moet wederom op zoek naar een tegenstander om Jarrell Miller te vervangen voor zijn gevecht op 1 juni in Madison Square Garden. Miller was gepland om tegen Joshua te boksen in AJ’s eerste wedstrijd op Amerikaanse bodem deze zomer.

LEES OOK > Bokser Jarell Miller betrapt op doping

Maar de 30-jarige Miller kwam niet door een dopingtest en moest zich gedwongen terugtrekken uit de wedstrijd. Joshua en zijn promotor Eddie Hearn, moesten op zoek naar een vervanger en hadden kennelijk contact opgenomen met Ortiz’s management.

Te laag bedrag

Maar de onderhandelingen bleken niet van een leien dakje te gaan. Hearn werd beschuldigd van een bewuste lage uitbetaling aan de 40-jarige Ortiz, ook zou er geen contract zijn opgesteld wat wel werd gesteld. Dit alles wordt gezien door de Cubaan en zijn management, als een vuil spelletje van Hearn.

Nu Ortiz afvalt is men naarstig opzoek naar een vervanger voor Miller. Kubrat Pulev, Manuel Charr en Robert Helenius worden allemaal genoemd, zelfs een rematch tegen Joseph Parker lijkt te worden overwogen.

Bekijk ook

Lomachenko vs Campbell: De strijd om de WBA, WBO en WBC titels

Vasyl Lomachenko en Luke Campbell boksen tegen elkaar voor de WBA, WBO en WBC titels.

Kickboks veteraan John Wayne Parr tekent voor bokswedstrijd

John Wayne Parr ook welbekend als JWP zal in november te zien zijn tegen Anthony ...

Hersenoperatie op bokser Maxim Dadashev na brute knock-out (video)

Dat boksen en andere vechtsporten grote risico's met zich mee kunnen dragen bewijst de bokswedstrijd tussen Maxim Dadashev en Subriel Matias afgelopen vrijdagavond.