Home / Nieuws / Boks Nieuws / Vuil spelletje: Luis Ortiz bokst niet tegen Anthony Joshua

Vuil spelletje: Luis Ortiz bokst niet tegen Anthony Joshua

Vuil spelletje: Luis Ortiz bokst niet tegen Anthony Joshua

Het team van Luis Ortiz bevestigt dat de Cubaan niet tegen Anthony Joshua zal vechten.

Anthony Joshua moet wederom op zoek naar een tegenstander om Jarrell Miller te vervangen voor zijn gevecht op 1 juni in Madison Square Garden. Miller was gepland om tegen Joshua te boksen in AJ’s eerste wedstrijd op Amerikaanse bodem deze zomer.

LEES OOK > Bokser Jarell Miller betrapt op doping

Maar de 30-jarige Miller kwam niet door een dopingtest en moest zich gedwongen terugtrekken uit de wedstrijd. Joshua en zijn promotor Eddie Hearn, moesten op zoek naar een vervanger en hadden kennelijk contact opgenomen met Ortiz’s management.

Te laag bedrag

Maar de onderhandelingen bleken niet van een leien dakje te gaan. Hearn werd beschuldigd van een bewuste lage uitbetaling aan de 40-jarige Ortiz, ook zou er geen contract zijn opgesteld wat wel werd gesteld. Dit alles wordt gezien door de Cubaan en zijn management, als een vuil spelletje van Hearn.

Nu Ortiz afvalt is men naarstig opzoek naar een vervanger voor Miller. Kubrat Pulev, Manuel Charr en Robert Helenius worden allemaal genoemd, zelfs een rematch tegen Joseph Parker lijkt te worden overwogen.

Bekijk ook

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.

Toestand in ‘coma’ geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Junior middengewicht Patrick Day, heeft ernstig hersenletsel opgelopen na een brute knock-out in de 10e ronde uit de handen van Charles Conwell op zaterdagavond.