Bokswedstrijd Joshua in gevaar: Miller positief getest (doping) Nieuws
Nieuws

Bokswedstrijd Joshua in gevaar: Miller positief getest (doping)

Bokswedstrijd Joshua in gevaar: Miller positief getest (doping)
Bokswedstrijd Joshua in gevaar: Miller positief getest (doping)

De bokswedstrijd tussen Anthony Joshua en Jarell Miller staat op losse schroeven.

Afgelopen nacht kwamen berichten naar buiten dat Miller positief getest zou zijn tijdens een doping controle. De controle vond plaats in maart en de resultaten werden gisteren bekendgemaakt door de VADA die de tests uitvoerde.

Bij Miller werden sporen van GW501516 ook wel bekend als Endurobol gevonden. Het middel werd in de jaren 90 geïntroduceerd en werkt prestatie verhogend. In 2007 werd het verboden omdat testen uitwezen dat het kankerverwekkend zou zijn.

Joshua traint door

"We zijn door VADA geïnformeerd dat er een negatieve bevinding is gevonden in het monster van Jarrell Miller dat op 20 maart 2019 is verzameld. We werken met alle relevante partijen en zullen binnenkort met meer details komen. De voorbereiding van AJ gaat door voor 1 juni in Maddison Square Garden," zegt Eddie Hearn bokspromotor.

LEES OOK > Gennady Golovkin maakt DAZN debuut in juni

Als eventuele vervangers van Miller worden Michael Hunter en Luis Ortiz genoemd, mocht Miller worden uitgesloten van de wedstrijd tegen Joshua. De kans dat dit gebeurt is volgens insiders zeer groot.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws