Home / Nieuws / Boks Nieuws / VIDEO: Lomachenko verovert WBC-titel met verslaan Campbell

VIDEO: Lomachenko verovert WBC-titel met verslaan Campbell

Vasiliy Lomachenko (14-1, 10 KOs) won zaterdagavond de vacante WBC-lichtgewichttitel tegen Luke Campbell (20-3, 16 KOs), in de O2 Arena in Londen, Engeland.

Lomachenko, 31, kwam in de strijd als de WBA / WBO 135-pond kampioen, en hij moest hard vechten om de zeer gemotiveerde Campbell te verslaan en zo de WBC-titel aan zijn verzameling toe te voegen. Dat is de titel die Lomachenko fel begeerde.

De scores waren 119-108, 119-108 en 118-109. Campbell vocht veel beter dan de scores van de juryleden. Campbell vocht goed genoeg om 4 tot 5 ronden te hebben gewonnen. Het was de dominante prestatie van de 31-jarige Lomachenko die volgens de juryscores de doorslag gaf.

Keiharde stoten

In de eerste helft van het gevecht vocht Campbell op gelijke voet tegen Lomachenko. Campbell verraste Lomachenko in ronde 7 door hem pijn te doen met flinke stoot. Dit soort maakte de slaperige Lomachenko wakker, die terugkwam door een ​​aantal mooie stoten op Campbel uit te delen.

In ronde 11 sloeg Lomachenko Campbell neer met een mooie stoot. Campbell werd gered door de bel. Lomachenko sloot de show op een sterke manier door Campbell pijn te doen in de 12e ronde. Desondanks beëindigde Campbell het gevecht en hij gaf Lomachenko waar voor zijn geld in het gevecht.

Bekijk ook

Bokswereld ‘knock-out’ na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Bokser Errol Spence Jr aangeklaagd na veroorzaken ongeluk

Errol Spence Jr mag dan wel zonder ernstige kleerscheuren uit zijn auto ongeluk zijn gekomen, toch wordt de bokser aangeklaagd wegens rijden onder invloed.

Broer bokser Claressa Shields beschuldigd van mishandeling trainer

Er is een aanklacht ingediend tegen de broer van bokser Claressa Shields in verband met een aanval op de trainer van Ivana Habazin vóór de weging van hun gevecht.