Home / Nieuws / Boks Nieuws / Veteraan Shannon Briggs (47) vraagt bokslicentie aan

Veteraan Shannon Briggs (47) vraagt bokslicentie aan

Shannon Briggs wil weer de ring in om te vechten in Engeland en heeft een verzoek gedaan voor een Britse boksvergunning.

Het 47-jarige zwaargewicht, een voormalig tweevoudig wereldkampioen, heeft in bijna drie jaar geen bokswedstrijd meer gedaan sinds een knockout overwinning op een David Haye undercard. Zijn 68e gevecht was zijn debuut in Engeland en hoewel zijn wil om tegen Haye te vechten nooit is uitgekomen, is Briggs nog steeds niet klaar om met pensioen te gaan.

“We hebben geprobeerd het juiste gevecht te vinden”, vertelde hij aan Sky Sports. “Ik ga voor de [British Boxing Board of Control], hopelijk ga ik een licentie krijgen om te vechten. Ik heb een licentie om in de VS te vechten, maar ik zou het leuk vinden om in Engeland te vechten. “

Goede hoop

“Hopelijk zie je me in de ring in juni of juli, maar ik kom hopelijk dit jaar terug. Ik krijg een geweldige respons van de mensen, er blijken nog steeds fans te zijn, dus ik zou graag in Engeland vechten. Maar als dat niet het geval is, zal ik hopelijk vechten op de undercard van Tyson Fury. “

Briggs won voor het eerst een zwaargewicht titel door in 1997 de 48-jarige George Foreman te verslaan en vervolgens in 2006 toen hij Siarhei Liakhovich versloeg. Hij verloor van Lennox Lewis en Vitali Klitschko en heeft een 60-6-1 record.

Bekijk ook

Brute knock-outs en harde knokpartijen, je kijkt of niet (video)

Wie van de betere knock-outs houdt en het vechten met de blote vuist niet eng ...

4 wereldtitels en record voor Amerikaanse boksster Shields (video)

Claressa Shields de Amerikaanse boks ster pakte gisteravond maar liefst 4 wereldtitels en zet daarmee ...

‘Ik heb je kapot geslagen’: Rivaal McGregor compleet uit zijn dak

Nate Diaz een oude rivaal van UFC-ster Conor McGregor, Nate Diaz, is flink uit zijn ...