UFC-veteraan Godbeer kampioen na bloederige bokswedstrijd Nieuws
Nieuws

UFC-veteraan Godbeer kampioen na bloederige bokswedstrijd

UFC-veteraan Godbeer kampioen na bloederige bokswedstrijd
UFC-veteraan Godbeer kampioen na bloederige bokswedstrijd

Een groot aantal ex MMA-echters maakte de afgelopen periode een overstap naar het Barde Knuckle boksen, zo ook Mark Godbeer.

De Engelsman Godbeer maakte de overstap naar wat als een van de meest bloederige sporten ter wereld bekend staat eind vorig jaar. Hij voegde zich bij de BKB organisatie en vocht zaterdagavond om het zwaargewicht kampioenschap.

Godbeer die hersteld blijkt van een aantal flinke blessures versloeg gisteren in de O2 Arena in Londen tegenstander Mickey Parker. Via een beslissing van de jury ging de partij op punten naar Godbeer, die zich nu Bare Knuckle kampioen van Engeland mag noemen.

Onveilige sport

Bare Knuckle ligt flink onder vuur, de bokswedstrijden waar met de blote vuist gevochten wordt veroorzaken nogal wat controverse. Zo zou de sport onveilig zijn en de de kans op zware blessures en hersenletsel meer dan 90% zijn.

LEES OOK: Mark Godbeer op de vuist met Ismael Lazaar

Voorstanders van de sport doen dit af als onzin en verwijzen naar andere sporten waar ook met de blote vuist wordt gevochten zoals full contact karate. In Nederland is de sport nog niet in het legale circuit ingetreden. Betwijfeld wordt of dit ook ooit zal gebeuren.

Fotos: Twitter

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws