Home / Nieuws / Boks Nieuws / UFC-veteraan Godbeer kampioen na bloederige bokswedstrijd

UFC-veteraan Godbeer kampioen na bloederige bokswedstrijd

UFC-veteraan Godbeer kampioen na bloedigerige bokswedstrijd

Een groot aantal ex MMA-echters maakte de afgelopen periode een overstap naar het Barde Knuckle boksen, zo ook Mark Godbeer.

De Engelsman Godbeer maakte de overstap naar wat als een van de meest bloederige sporten ter wereld bekend staat eind vorig jaar. Hij voegde zich bij de BKB organisatie en vocht zaterdagavond om het zwaargewicht kampioenschap.

Godbeer die hersteld blijkt van een aantal flinke blessures versloeg gisteren in de O2 Arena in Londen tegenstander Mickey Parker. Via een beslissing van de jury ging de partij op punten naar Godbeer, die zich nu Bare Knuckle kampioen van Engeland mag noemen.

Onveilige sport

Bare Knuckle ligt flink onder vuur, de bokswedstrijden waar met de blote vuist gevochten wordt veroorzaken nogal wat controverse. Zo zou de sport onveilig zijn en de de kans op zware blessures en hersenletsel meer dan 90% zijn.

LEES OOK: Mark Godbeer op de vuist met Ismael Lazaar

Voorstanders van de sport doen dit af als onzin en verwijzen naar andere sporten waar ook met de blote vuist wordt gevochten zoals full contact karate. In Nederland is de sport nog niet in het legale circuit ingetreden. Betwijfeld wordt of dit ook ooit zal gebeuren.

Fotos: Twitter

Bekijk ook

Boksen: Manny Pacquiao vs Amir Khan bevestigt

Pacquiao vs Khan wordt al jaren besproken en zal nu in november dit jaar plaatsvinden.

Hughie Fury de ring in tegen Sam Sexton voor de Britse titel

Boksen: Hughie Fury vs. Samuel Peter in Saoedi-Arabië

Hughie Fury wordt geconfronteerd met voormalig WBC zwaargewicht kampioen Samuel Peter.

Boksen: Lomachenko brak hand tijdens knock-out op Crolla (video)

Bokser Lomachenko reageert op uitdaging UFC-vechter Cejudo

Afgelopen weekend daagde UFC wereldkampioen in twee gewichtklassen Henry Cejudo, bokskampioen Vasyl Lomachenko uit tot een gevecht.