UFC BAAS DANA WHITE: 'Ik kom snel met boksnieuws'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / UFC BAAS DANA WHITE: ‘Ik kom snel met boksnieuws’

UFC BAAS DANA WHITE: ‘Ik kom snel met boksnieuws’

UFC BAAS DANA WHITE: 'Ik kom snel met boksnieuws'

Dana White de president van de UFC heeft verklaard dat hij de komende weken een aankondiging zal hebben voor de bokswereld.

Het is geen geheim dat de UFC en White al een tijd kijken naar het boksen naast de MMA-gevechten in de organisatie. Zuffa Boxing, de boksdivisie van de UFC werd in 2001 in Las Vegas, Nevada opgericht.

De UFC-president heeft vorig jaar veel tijd besteed aan het teasen van een mogelijke entree in de bos sport en lijkt nu eindelijk klaar om zijn zet te doen.

Niet te evenaren

Het leek erop dat hij zijn plannen op een gegeven moment in de koelkast had gezet. White zei dat de problemen bij het boksen misschien te moeilijk zijn om te overwinnen. Toch lijkt hij van gedachten veranderd. “De bokswereld heeft niet kunnen doen wat ik de afgelopen 20 jaar heb kunnen doen in het MMA. “

White heeft al rivaliteit met bokspromotors Oscar De La Hoya en Bob Arum. Waarvan hij zelfs zegt dat De La Hoya zijn neus geregeld volstopt met cocaïne. “Grappig genoeg, sinds de coronapandemie kijk ik ook naar andere opties, zoals boksen,” zegt White. De UFC ging door et organiseren van events en week uit naar Abu Dhabi.

Bekende topboksers

Voor het boksen zou dat ook de optie kunnen zijn, en denkt White nu aan. “We zullen waarschijnlijk binnenkort iets aankondigen. En ja het gaat over boksen. Als het tijd is, laat ik het weten, ik ben er nog niet klaar voor. Maar het zal in de komende weken zijn,” aldus White tegen BT Sports.

White heeft goede contacten in de boswereld, zelfs de Nederlands-Surinaamse topbokser Tyrone Spong behoort tot zijn directe kring. Als de UFC met Zuffa doorzet is de kans groot dat de UFC president zijn bronnen zal aanboren en topboksers binnen halen.

Bekijk ook

'Klaar om te slopen!' UFC-ster Paddy The Baddy in top shape voor zaterdag

‘Klaar om te slopen!’ UFC-ster Paddy The Baddy in shape voor zaterdag

De Engelse MMA-ster ziet er goed uit

Karate expert vangt klappen tijdens verkeersruzie

Karate Wappie vangt klappen tijdens verkeersruzie | video

Goed kunnen vechten zegt niet dat je ook altijd zal winnen

Glory pakt verder uit met Rivals 5 in Mexico

Glory pakt verder uit met Rivals 5 in Mexico

Glory Kickboxing zet de volgende stap op het wereldtoneel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page