Tot janken gemept: bizar einde bokswedstrijd Prograis en Redkach – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Tot janken gemept: bizar einde bokswedstrijd Prograis en Redkach

Tot janken gemept: bizar einde bokswedstrijd Prograis en Redkach

Regis Prograis versloeg Ivan Redkach door technische beslissing in ronde 6, van hun bizarre bokswedstrijd afgelopen nacht. Redkach werd bruut uitgeschakeld en op een brancard afgevoerd, in een vreemde wending van gebeurtenissen.

Het zou de meest legitieme bokswedstrijd zijn tussen Prograis en Redkach tijdens het pay-per-view-evenement van Jake Paul vs. Ben Askren Triller Fight Club. In plaats daarvan maakte Redkach er op zijn zachtst gezegd een eigenaardig einde aan.

Prograis (32) was aangemerkt als de favoriet, de voormalige WBA-kampioen weltergewicht bij de junioren heeft een reputatie als power puncher. Redkach was een gerespecteerde bokser die in 2020 verloor tegen Danny Garcia. Redkach hield het echter geen volledige 10 ronden vol tegen Prograis.

Rare zaak

Het gevecht werd vanaf beging gedomineerd door Prograis die op zoek was naar de knock-out die dan ook kwam. In ronde 6 raakte Prograis Redkach met een lichte tik op dies rechterzijde, die gedeeltelijk werd geblokkeerd door Redkach. Redkach viel neer van de pijn en hield zijn lies vast.

Huilend en schreeuwend van de pijn rolde Redkach over het canvas heen en weer. Via een brancard werd Redkach afgevoerd. De herhaling liet duidelijk zien dat de stoot niet te laag was. Omdat Redkach niet verder kon, gaven twee scores van 60-54 en één van 59-54 het voordeel aan Prograis.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page