Tot janken gemept: bizar einde bokswedstrijd Prograis en Redkach - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Tot janken gemept: bizar einde bokswedstrijd Prograis en Redkach

Tot janken gemept: bizar einde bokswedstrijd Prograis en Redkach

Regis Prograis versloeg Ivan Redkach door technische beslissing in ronde 6, van hun bizarre bokswedstrijd afgelopen nacht. Redkach werd bruut uitgeschakeld en op een brancard afgevoerd, in een vreemde wending van gebeurtenissen.

Het zou de meest legitieme bokswedstrijd zijn tussen Prograis en Redkach tijdens het pay-per-view-evenement van Jake Paul vs. Ben Askren Triller Fight Club. In plaats daarvan maakte Redkach er op zijn zachtst gezegd een eigenaardig einde aan.

Prograis (32) was aangemerkt als de favoriet, de voormalige WBA-kampioen weltergewicht bij de junioren heeft een reputatie als power puncher. Redkach was een gerespecteerde bokser die in 2020 verloor tegen Danny Garcia. Redkach hield het echter geen volledige 10 ronden vol tegen Prograis.

Rare zaak

Het gevecht werd vanaf beging gedomineerd door Prograis die op zoek was naar de knock-out die dan ook kwam. In ronde 6 raakte Prograis Redkach met een lichte tik op dies rechterzijde, die gedeeltelijk werd geblokkeerd door Redkach. Redkach viel neer van de pijn en hield zijn lies vast.

Huilend en schreeuwend van de pijn rolde Redkach over het canvas heen en weer. Via een brancard werd Redkach afgevoerd. De herhaling liet duidelijk zien dat de stoot niet te laag was. Omdat Redkach niet verder kon, gaven twee scores van 60-54 en één van 59-54 het voordeel aan Prograis.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page