TOPBOKSER TITELS AFGENOMEN: 'Ik blijf de ware kampioen'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / TOPBOKSER TITELS AFGENOMEN: ‘Ik blijf de ware kampioen’

TOPBOKSER TITELS AFGENOMEN: ‘Ik blijf de ware kampioen’

Op 11 januari in Texas won Alejandra Jimenez van Franchon Crews-Dazurn om de WBC, WBO super middengewicht titels te veroveren. Echter moest Jimenez afgelopen week de titels inleveren.

Jimenez had eerder de zwaargewicht titel van de WBC in bezit en veel gewicht verloren om af te vallen tot een gewichtslimiet waar een grotere pool van potentiële tegenstanders was. Zij kwam tegenover Crews-Dazurn te staan en versloeg deze.

Maar niet lang na die overwinning onthulde testbureau VADA dat een van Jimenez’s tests terugkwam met een negatieve bevinding voor Stanozolol. In maart schrapte de WBO haar Jimenez van de titel en gaf deze terug aan Crews-Dezurn.

Lang onderzoek

De WBC ging door met een volledig onderzoek dat enkele maanden duurde. Eerder deze week kwam deze eindelijk tot een definitieve uitspraak. En dwong men Jimenez om de titel terug te geven aan Crews-Dezurn. Ook schorsten ze Jimenez voor negen maanden.

Jimenez beweert dat ze nooit willens en wetens een verboden stof heeft ingenomen en weigert afstand te doen en zegt de ware kampioen te zijn. “Ondanks het betrouwbare bewijs dat er een fout was werd deze beslissing toch genomen, wat ik oneerlijk vind. Het is duidelijk dat mijn carrière op een meedogenloze manier beïnvloedt wordt,” zei Jimenez.

Oneerlijke zaak

“Ik zal de sanctie van de WBC moeten accepteren, omdat ik geen andere optie heb. Maar wie kan mij morgen vertellen dat ik niet meer het slachtoffer zal worden van een onrecht als deze. Wie kan mij verzekeren dat geen bokser dit zal doormaken?”

“Ik verzeker je dat dit de hel is, want dit is mijn leven het gaat niet om het zoeken naar boosdoeners of kijken naar wat er is gebeurd. Het is niet mijn bedoeling om naar iemand te wijzen, fouten kunnen overal worden gemaakt. Maar die iemands leven beïnvloeden, moeten met die verantwoordelijkheid worden genomen, net als het leven zelf.”

Bekijk ook

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

UFC-ster McGregor! ‘Probleem is op te lossen’

De vechter heeft niet allen verstand van knokken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page