DOPINGONDERZOEK: WBC Bokskampioen krijgt wereldtitel terug Boks Nieuws
Boks Nieuws

DOPINGONDERZOEK: WBC Bokskampioen krijgt wereldtitel terug

DOPINGONDERZOEK: WBC Bokskampioen krijgt wereldtitel terug
DOPINGONDERZOEK: WBC Bokskampioen krijgt wereldtitel terug

Franchon Crews Dazurn is in ere hersteld als WBC-kampioen. Op 10 januari 2020 verloor Dazurn haar WBC titel tegen Alejandra Jimenez die doping blijkt te hebben gebruikt.

Op 10 januari versloeg Alejandra Jimenez dus Franchon Cruz Dazurn en veroverde het WBC super middengewicht kampioenschap. Jimenez werd echter op 24 januari betrapt op doping welke naar voren kwam door een urine test.

Verboden middelen

10 februari 2020 schorste het Texas Department of Licensing and Regulation ("TDLR") Alejandra Jimenez voor 90 dagen en verklaarde de wedstrijd "als niet geldig". De verboden stof "Stanozolol" ook wel bekend als Stromba was geconstateerd bij Jimenez.

De WBC voerde een grondig proces uit waarbij Jimenez en haar team de gelegenheid hadden om hun kant van de zaak toe te lichten. Jimenez mocht haar verhaal doen in een hoorzitting. Vervolgens werden verschillende videoconferenties gehouden. Het volledige dossier is bestudeerd en geanalyseerd door vijf onafhankelijke wetenschappers.

Franchon Crews Dazurn in ere hersteld

Jimenez blijft bij het feit dat ze niet met opzet een verboden stof heeft ingenomen om haar prestaties te verbeteren. De contatering van het gebruik van Stanozolol levert Jimenez het volgende op. Een schorsing met terugwerkende kracht van negen 9 maanden. Wat inhoudt dat deze eindigt op 10 oktober 2020.

Als resultaat van de uitkomst van het dopinggebruik door Jimenez herstelde WBC Franchon Crews Dezurn als de WBC World Super Middleweight Female World Champion.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws