Thaise 'dwerg' verslaat boksrecord van legende Floyd Mayweather Boks Nieuws
Boks Nieuws

Thaise 'dwerg' verslaat boksrecord van legende Floyd Mayweather

Thaise 'dwerg' verslaat boksrecord van legende Floyd Mayweather

Hij wordt alom geprezen om zijn boksrecord van 50-0, Floyd Mayweather. Toch is zijn record verbroken door een andere legende, 'Dwarf Giant' Wanheng Menayothin.

De Thai Menayothin die de bijnaam dwerg draagt ging recent met pensioen met een ongeslagen record van 54-0. Money Mayweather ging in 2017 met pensioen nadat hij het record van de legendarische zwaargewicht Rocky Marciano had ingehaald. door de UFC-superster Conor McGregor te verslaan.

Geen risico

Maar WBC-kampioen minimumgewicht Menayothin sprong Mayweather voorbij door zijn record naar 51-0 te brengen in augustus 2018. Zijn ongeslagen telling staat nu op 54-0 en met het pensioen loopt hij niet langer het risico de heilige 0 te verliezen.

De 34-jarige kondigde het einde van zijn carrière aan en zei: "Ik heb besloten dat het goed is om te stoppen met boksen. 'Ik weet hoe ik ben. Niemand kent mijn lichaam zo goed als ik. Ik stop met boksen. Iedereen heeft geld nodig. Maar ik zou mijn lichaam willen genezen."

Geen zorgen

Ondanks dat Menayothin die als Chayaphon Moonsri werd geboren de cijfers van Mayweather in de ring versloeg, kan de kampioen niet tippen aan de miljoenen die door de Amerikaan zijn vergaard. Hij heeft de wereldtitel behaald sinds 2014, maar heeft nooit buiten zijn thuisland, Thailand gevochten.

Mayweather zal zich niet al te veel zorgen maken, want zijn glinsterende carrière, waarin hij in verschillende gewichtsklassen streed tegen legendarische tegenstanders zoals Manny Pacquiao en Brit Ricky Hatton, zal door bokshistorici nog steeds als superieur worden beschouwd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws