Boks jurylid vrijgesproken van nalatigheid bij wedstrijd Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boks jurylid vrijgesproken van nalatigheid bij wedstrijd

Boks jurylid vrijgesproken van nalatigheid bij wedstrijd
Boks jurylid vrijgesproken van nalatigheid bij wedstrijd

De British Boxing Board of Control zal geen actie ondernemen tegen boks jurylid Terry O'Connor. Deze kwam negatief in het nieuws.

Terry O'Connor werd er van beschuldigd bezig te zijn met zijn mobiele telefoon tijdens de bokswedstrijd tussen Lewis Ritson en Miguel Vazquez op 17 oktober jongstleden. O'Connor scoorde de wedstrijd 117-111 in het voordeel van Lewis Ritson. Echter werd dit ter discussie gesteld omdat het jurylid niet zou hebben opgelet.

Er doken foto's op van O'Connor die naar verluidt op zijn mobiele telefoon bezig was. Deze ging viraal en grote namen uit de bokssport zoals de voorzitter van boksbond WBC spraken er schande van. Er werd dan ook een onderzoek gelast mede omdat werd gesteld dat Vazquez voor zou hebben gestaan in het gevecht.

Niet van invloed op de uitslag

Vrijdag 23 oktober verscheen O'Connor voor de hoorcommissie die een onderzoek deed naar de situatie. Het jurylid werd vrijgesproken van elke blaam, en gesteld werd dat het geen telefoon of handheld apparaat was zoals destijds was gesuggereerd welke hij in zijn handen zou hebben gehad.

De commissie concludeerden ook dat waar hij ook naar keek, dit zijn vermogen om het gevecht te scoren niet zou hebben beïnvloed. Met de beslissing is O'Connor dus gevrijwaard van schuld en het niet opletten tijdens de bokswedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws