Home / Nieuws / Boks Nieuws / Supertalent Sven Cuppen op weg naar de ‘bokstop’

Supertalent Sven Cuppen op weg naar de ‘bokstop’

Sven Cuppen in het midden

Nederland heeft veel bokstalent, Sven Cuppen is hard op weg naar de bokst top.

Gisteren trainde het 13-jarige supertalent Sven Cuppen onder leiding van bondscoach Hennie van Bemmel van de Nederlandse Boksbond met de olympische herenselectie op Papendal in voorbereiding op het toernooi om de Ostseepokal Baltic Cup in Duitsland. Later dit jaar zal Sven meedoen aan de EK Schoolboys in Georgië.

“Sven Cuppen maakt deel uit van onze nationale selectie en heeft een NOC-NSF belofte status,” vertelt bondscoach Hennie van Bemmel. “Sven is op dit moment de absolute nummer 1 in Nederland in de leeftijd categorie Schoolboys. “

De absolute nummer 1 in Nederland

“Dit is in 2018 gebleken uit zijn prestaties geleverd tijdens nationale en internationale wedstrijden en de progressie die hij doormaakte in 2018 tijdens trainingen bij zijn club en op het nationaal sportcentrum Papendal. Naast zijn Nederlandse titel , die hij dit jaar wist te veroveren , blonk hij onder meer uit tijdens de uit en thuis interland tegen Engeland en bij de Eindhoven Box Cup.”

“Gelet op de geleverde prestaties en de doorgemaakte progressie bij zijn trainingen , heeft de technische staf van de boksbond in overleg met zijn begeleiders bij de Golden Gloves besloten Sven dit jaar af te vaardigen naar het Europees kampioenschap.” Aldus bondscoach Van Bemmel.

Sven is pas 13 jaar, weegt 56 kilo en bokst voor The Golden Gloves Eindhoven.  Zijn grote voorbeeld is olympisch bokser Enrico Lacruz. De jonge bokser wil graag Europees, wereld- en olympisch kampioen worden.

Titels

Afgelopen februari werd de jonge bokser gehuldigd en ontving de Sport Award van Eindhoven voor zijn prestaties in 2018. Titels die Sven ondertussen op zijn naam heeft zijn:

  • 2 x Zuid Nederlands Kampioen;
  • 2 x Nederlandse Kampioen;
  • Open Zuid Nederlands Kampioen;
  • Eichsfelder Box Turnier;
  • 2 x Bep van Klaveren Memorial;
  • Eindhoven Box Cup;
  • Hvidovre Box Cup.

Bekijk ook

Gennady Golovkin de ring in tegen Sergiy Derevyanchenko

Gennady Golovkin en Sergiy Derevyanchenko zullen elkaar treffen op 5 oktober in Madison Square Garden, ...

Boxing Influencers 2: Dave Roelvink toegevoegd aan line-up

De tweede editie van Boxing Influencers staat gepland voor 26 oktober in het Top sport centrum Almere

Stem mee: Zet jouw vechter in het Valor Bare Knuckle toernooi

Stem mee: Zet jouw vechter in het Valor Bare Knuckle toernooi